Chagall, 17:30, Beursplein

Over mini-Snickers en Game of Thrones

Redactie Amsterdam ,

Chagall viel op door de instant hit Breathe, die zij met het duo van Bronstibock produceerde. Ze werd dit jaar Serious Talent bij 3FM en tekende onlangs een platencontract bij EMI Music. Kort voor het optreden sprak 3voor12amsterdam met Chagall over haar vrije tijd, bevrijding en haar favoriete voorprogramma.

UPDATE 18:55 - Mooi en zuiver zonder apparatuur

Het optreden van Chagall begint moeizaam. Apparatuur werkt niet en het publiek wordt een beetje onrustig in de kou. Om de mensen niet te lang te laten wachten, begint het blonde meisje met grote bontmuts maar met een aantal ballads. Een mooi en zuiver stemgeluid vult het Beursplein. Tussen de nummers door giebelt ze wat over Bevrijdingsdag en het weer. Bij het vierde nummer komt de beat erin en blijkt dat alle apparatuur weer werkt. Mooi, want dit onderscheidt haar van de gemiddelde singer/songwriter. Het hele optreden wachten we eigenlijk op de hit Breathe, maar die blijft uit. Daarover gaan we na afloop even verhaal halen. "Breathe stond zeker op het programma, maar ik mocht niet langer doorgaan!", aldus Chagall. Als we vragen naar haar aankomende album, vertelt ze dat ze er al druk mee bezig is. Ze is heel erg aan het zoeken naar een eigen sound, en wil een beetje de kant op van Little Dragon en Jamie Woon. Sfeervolle post-dubstep, zo kan het omschreven worden. Op dit momet is ze veel aan het opnemen in Engeland. Op de vraag of ze dan ook veel met Engelse artiesten samenwerkt antwoordt ze: "Dat mag je zelf invullen", waar we het één en ander uit kunnen concluderen. Chagall, daar gaan we meer van horen!

Wat doe je op je vrije dag als je helemaal alleen bent?
"Thuis mini-Snickers eten, Game of Thrones afleveringen kijken en de hele dag in mijn pyjama rondlopen."

Uit welke situatie ben je weleens bevrijd?
"Ik heb een keer vastgezeten in de lift van een flatgebouw in Amsterdam. Daar moest ik uit bevrijd worden en dat hoop ik liever nooit meer meemaken!"

Welke Amsterdamse act willen je in jullie voorprogramma?
"Het lijkt mij tof om een keer samen met Zwart Licht op te treden."