Appelsap 2012: Benny Sings schenkt Faberyayo kabbelfunk

"Ik ben positief verrast"

Mark Bink ,

De zon schijnt, het veld voor de live stage staat volgepakt en Pepijn Lanen, alias Faberyayo, ziet dat het goed is. Met zijn kenmerkende nonchalance windt hij het publiek bij de bloemenperkjes moeiteloos om zijn vinger met nummers van zijn onlangs verschenen soloalbum Coco. Wij spreken hem na afloop.

Tevreden?
"Het geluid was niet top, maar ik ben zeker positief verrast dat er zoveel mensen zijn komen kijken. Heerlijk weer, een goede sfeer. Helemaal goed dus, deze Appelsap."

Je bracht onlangs Coco uit. Hoe zijn de reacties?
"Het album is goed ontvangen. Mijn eerste single Een Echte gaat lekker."

Journalist Saul van Stapele noemt de muziek op Coco 'kabbelfunk'. Vind je dat een goede omschrijving?
"Zeker. Het klinkt ontspannen en funky tegelijk, dus kabbelfunk is goed gekozen."

Coco is geproduceerd door Benny Sings en nu spelen jullie ook samen. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?
"Ik ontmoette Benny een paar jaar geleden op een feestje van een gemeenschappelijke vriendin. Toen ik op het idee kwam van deze plaat heb ik hem gevraagd, omdat ik het heel tof vind wat hij maakt en ik dacht dat zijn geluid goed zou passen bij mijn idee achter dit album."

Hoe combineer je dit project met De Jeugd van Tegenwoordig?
"Ik heb Coco in mijn vrije tijd gemaakt, dus een beetje om De Jeugd heen. Ik ben niet bewust iets gaan maken dat los staat van De Jeugd, maar ik wilde iets voor mezelf doen en voor mijn meisje. Ik wist ook niet of mijn platenmaatschappij erop zat te wachten, ik ben er gewoon mee begonnen. Het voelt niet echt als een soloalbum, meer als een uitstapje."