Appelsap 2012: de fietsfetisj van 2Morrows Victory

"The next track is for people who ride bikes!"

Mark Bink ,

Het begint allemaal in een fietsenwinkel. Rapper Greg B. (22) en drummer Raf (26) ontmoeten elkaar zo'n twee jaar geleden in de zaak waar Greg op dat moment werkt. Ze blijken niet alleen allebei een voorliefde te hebben voor fietsen, ook qua muziek zitten de twee op een lijn. De jonge toetsenist Reiss G.(19) komt er bij en 2morrows Victory is een feit. We spreken ze na afloop van hun optreden op Appelsap.

Hoe ging het?
Raf: "Het was tof! Het was een klein publiek, maar we zijn blij met iedereen die komt kijken. We staan nog aan het begin en bijna niemand kent ons. Ieder persoon die ook maar even komt luisteren is mooi meegenomen. Het is belangrijk dat je er in de eerste plaats zelf voor zorgt dat je het tijdens een optreden naar je zin hebt. Dan komt het publiek vaak vanzelf en dat gebeurde hier ook."

De frisse live drums bieden een bijzonder tegenwicht aan de wat grimmige keyboardpartijen. Is die balans een bewuste keuze?
Raf: "Ja, daar hebben we goed over nagedacht. We willen dat het fris klinkt, maar het moet ook een randje hebben, om ervoor te zorgen dat er een bepaalde spanning in de muziek zit."

Is dit optreden onderdeel van een Europese tour?
Greg B.: "Ja, we hebben de afgelopen week gespeeld op festivals in Portugal, Frankrijk en nu dus in Amsterdam. Het is de eerste keer dat we buiten Engeland optreden. We gaan over een paar uur alweer naar huis, waar we nog een paar optredens doen die onderdeel uitmaken van deze tour."

Hebben jullie al door Amsterdam gefietst?
Raf: "Nee, we hebben helaas heel weinig tijd. Echt jammer, want het is een prachtige stad. En overal al die fietspaden! Echt een gemiste kans, maar we komen hopelijk nog een keer terug.”

Wat zijn jullie muzikale plannen voor de komende tijd?
Greg B.: "We zijn bezig met een EP van vier tracks. Hij gaat Potluck heten en we hopen 'm uit te brengen in september. Ondertussen willen we natuurlijk ook zoveel mogelijk spelen, want deze gigs smaken naar meer!"