Engelse scene loopt weg met garagesound Slapfunk

Utrechtse belegering rondom klooster Goch (DE)

Jouko Peters ,

Een heuse Utrechtse belegering op de eerste dag van het festival. Slapfunk sloeg haar kamp op rondom het klooster en nam een stage in bezit. Dat was, nadat het volume iets omhoog ging 's avonds, prima hoor- en voelbaar. We reden na afloop 's nachts met manusje van alles Joost Groothuizen en mede Slapfunk-oprichter Nelson Yogh Niemel mee naar een nabijgelegen hotel. Nelson bracht zijn gast Luna City Express weg, zo gastvrij als hij is. Een ideaal momentje om te praten.

Luna City Express draaide vandaag als enige niet-Slapfunker op jouw stage. Waarom hij?
De eerste keer dat ik die twee zag draaien was tijdens ADE in de Studio 80. Ik vond ze geweldig, zag echt een voorbeeld in hun. Later kwam ik Norbert Weber, die gisteren alleen kwam draaien, opnieuw tegen in Berlijn. Ik kwam de Panoramabar niet in en zag hem.

Hij had nog flink wat gigs die nacht en garandeerde me dat ik lekker met hem mee moest. "Jij bent nu met mij", zei hij. Het werd een geweldige nacht en ik zag Berlijn op een manier zoals ik de stad nog niet kende. Normaal boeken we weinig mensen van buitenaf, maar omdat ik nu een beetje budget had, kon ik hem eindelijk boeken. Hij was gelukkig bereid om voor een vriendenprijs te komen draaien.

Wat komt er binnenkort aan op het label?
We zijn bezig met een single van een gast, zijn naam houden we nog even geheim, met een stevige UK-sound. Hij heeft een track met een bepaalde basslijn die ons enorm aansprak. Wij maakten een edit en vroegen hem om de track wat aan te passen. Hij wilde er alles aan doen om het voor ons releasewaardig te maken. Zo'n verzoek is voor ons best uitzonderlijk, want wij releasen vrijwel alleen platen van jongens uit onze eigen stal.

We zijn ook nog bezig met een project in samenwerking met My Love Is Underground, met tracks van Brawther, Anil Aras en Samuel Deep. Verder komt er nog iets uit van een Nederlandse gast waar wij helemaal gek van zijn, maar veel meer kan ik daar nog niet over vertellen. Die man is in mijn ogen echt een baas, er zijn maar weinig mensen die zo'n ghetto-vibe hebben als hij.

Wat is jullie band met Engeland?
We reizen komende week af naar Leeds voor een showcase. Vorige week waren we op Glastonbury, waar Anil en Samuel moesten draaien. In Engeland zijn we graag geziene gasten en ik denk dat onze sound perfect past bij de UK-sound. Ik noem het geluid van een Jeremy Underground Paris, die regelmatig platen van ons draait.

Toen wij 18 waren was bij ons DJ Chuckie de shit, in Engeland ging het enkel om garage. Als je hier dan wat ouder bent en naar de club gaat, trek je die Chuckie platen niet zo goed meer, maar in Engeland blijft garage de toon slaan. Die groove is dezelfde groove die ook in veel Slapfunk platen terug te horen is. Engeland ligt ons goed.