Dierenliefhebber Jasper Ferro geniet van elkaar bespringende Schotse Hooglanders

"Met produceren gaat het al een tijd lang enorm lekker"

Jouko Peters ,

Iemand die de magie van Graefenthal al eens eerder heeft mogen ervaren is Jasper Ferro. De jonge Amsterdammer sloot gisteren - uiteindelijk samen met Mulla & Mailman - de Slapfunk-stage af en is hier voor de tweede keer. "En het bevalt opnieuw. Er is veel veranderd, zwemmen mag bijvoorbeeld niet meer, maar het blijft een chille plek. Het is wel een zwaar weekend hoor, ik ga 'm niet helemaal uitzitten, denk ik."

Tegenover ons zit een jongen die klassieke muziek en jazz kan waarderen, het liefste van alles zijn hele fortuin zou investeren in analoge gear om meer muziek te maken. We hebben het genoegen om Jasper Ferro in de ochtend na zijn set tegen te komen en hij is wel in voor een babbeltje.

Bespringen
Lekker in het zonnetje, net zijn ontbijt naar binnen gewerkt. We nemen plaats op een hard picknickbankje en al snel raakt hij gefascineerd door Schotse Hooglanders die elkaar bespringen in het weiland. "Zo, hé, wauw! Dat was snel, hahaha. Zag je dat?!" Wij zitten met onze rug naar het weiland toe, maar gelukkig doen de beesten het gezellig nog een keer voor.

Samen draaien
"Gisteravond was erg lekker", steekt Jasper van wal. "Het werd een sessie waarin ik uiteindelijk b2b ging draaien met Joppe Muller en Bram Post (Mulla & Mailman), omdat de avond er helemaal naar was. Ik begon alleen, maar onze muzieksmaak komt overeen. Dan is het alleen maar leuk als je lekker een keertje samen kunt draaien."

Produceren
We vragen hem naar hoe het momenteel gaat en hij geeft aan dat het enorm lekker gaat met produceren. "Er komt nog voor het einde jaar veel van mij uit. Op Engelse labels, maar ook op een Russisch label." Meer rust heeft hij gevonden bij Meanwhile, zijn nieuwe agency. "Ik kan me gelukkg veel meer focussen op de muziek nu, nog meer dan voorheen. Ik hoef minder over randzaken na te denken. Dat wordt nu voor me gedaan. Ten tweede voelt het bij Meanwhile aan als een hecht collectief, ook dat geeft een stuk rust."

Nieuwe studioruimte
Sinds kort heeft hij tevens een studioruimte buiten de deur gevonden. Dat bevalt hem meer dan uitstekend en is nieuwe stap op weg naar meer: "Het moet komend jaar gewoon allemaal nog voller en beter worden. Dan is het lekker dat je daar in dat mooie gebouw met andere artiesten zit, want je helpt elkaar. Tom Ruijg, Jasper Wolff, Maarten Mittendorf en Jerry Teunissen (Dispar Vulgo) zitten er ook, om er maar een paar te noemen. Soms stoor je elkaar kort, maar over het algemeenl inspireert het me. Niet onbelangrijk: humor onderling is in overvloed aanwezig."