ADE12: DJ Sebastian Floris onder de hoede van ouwe rot DJ Roog

Vier vragen aan de conferentiebezoeker

Jochem Boom ,

Het Felix Meritis, gehuisvest in één van de meest imposante panden aan de Keizersgracht, is het centrum van het uitgebreide conferentieprogramma van Amsterdam Dance Event. Zowel binnen als buiten krioelt het dan ook van de muzikanten, labelbazen en andere werkenden in de muziekindustrie. 3voor12amsterdam trekt uit deze bonte delegatie wat mensen aan hun jasje. De beurt is aan: dj Sebastiaan Floris.

Wat kom je deze week doen?
“Ik kijk al het hele jaar uit naar dit ADE omdat ik nu pas met nieuwe tracks kom. Ik probeer zoveel mogelijk mensen die in mijn ogen interressant zijn in de dancewereld aan te spreken om mijn muziek ten gehore te brengen. Deze week probeer ik mezelf op de kaart te zetten. Het was al een eer dat ik twee maanden geleden een release had op het label van DJ Roog. Dat maakt wel wat los bij andere dj’s, je merkt dat je meteen serieuzer wordt genomen. Dit succes probeer ik hier door te zetten.”
 
Wie mogen we het komende jaar niet missen?
DJ Roog komt tussenbeide: “Sebastiaan Floris is dé dj die het in 2013 gaat maken, let op mijn woorden!” Wat onderscheidt hem van de rest? Floris: “Ik probeer het vaak onbewust anders te benaderen dan de rest. Dat kan in performance zijn, maar ook in wat je hoort. Ik draai voornamelijk house, maar doorspek veel met soul en jazz. Ik draai bijvoorbeeld graag nummers die al lang niet meer gebruikt zijn, waardoor je denkt, ‘hé dit is iets nieuws’.”

“We zijn concreet bezig om dat succes in 2013 waar te maken. Zo pitch ik de nieuwe producties die af zijn of nu nog in de maak zijn al bij de grote jongens. De feedback die zij geven is ook vaak van belang. Het is net als bij een schilderij. Je begint zelf met een schets, je gaat verder met het langzaam invullen en de feedback zorgt voor de finishing touch.”

Wat was het meest inspirerende wat je gezien hebt deze week?
“Het was te gek om een grote jongen als David Guetta in een intieme club als de Jimmy Woo te zien draaien op een halve meter afstand. Maar het is bijvoorbeeld ook te gek om te leren van jongens als Frankie Knuckles en David Morales die al vijfentwintig jaar meegaan.”

Wat is je favoriete plek in Amsterdam?
“Het Leidseplein blijft een hele leuke plek om rond te hangen. Mijn favoriete clubs zitten er. Je hebt er natuurlijk de Jimmy Woo, tijdens Amsterdam Dance Event heb je de Smirnoff cube. Verder ben ik een Brabander die alleen tijdens ADE in Amsterdam is.