ADE12: NON Records vond bijzonder contact in gebroeders Dewaele

2ManyDJ’s: “Voor het eerst sinds Urban Dance Squad voelen we weer een connectie met Nederland.”

Jochem Boom ,

Aan het eind van de labelavond in Paradiso treffen we Michiel Peeters, één van de managers van NON Records. Hij houdt zich deze week overdag bezig met de zakelijke contacten. Zijn doel is alvast duidelijk: “Na een presentatie als deze kun je heel goed de ontwikkeling laten zien die het label in het afgelopen jaar heeft doorgemaakt.”

De zakelijke kant behelst onder andere het onder de aandacht brengen van waar NON Records voor staat. Een belangrijke connectie ontstond al vóór dat Amsterdam Dance Event begon. “Palmbomen speelde twee shows met Goose in AB Brussel. De band was erg enthousiast en stuurde de Moon Children EP door naar 2ManyDJ’s. Ze lieten ons zelfs weten dat ze dankzij Palmbomen ‘voor het eerst sinds Urban Dance Squad weer een connectie voelen met Nederland’. Sindsdien hebben we regelmatig contact en proberen ze ons op weg te helpen. Eerder draaide Palmbomen met 2ManyDJ’s in RAUW, Tivoli. Vanavond vervangt hij Proxy tijdens Gravity in de Melkweg, waar zij ook draaien.”

Dit jaar legt Michiel de focus van zijn verhaal naar de groei die het label in het afgelopen jaar doormaakte. “Vorig jaar stonden we in een uitverkocht OT301. Toen waren we nog één van de vele feestjes. Nu we in de Paradiso staan merken we dat mensen ons serieuzer nemen.”

Michiel heeft duidelijk een andere visie op het ‘verkopen’ van NON Records dan veel andere managers. “Ik hang tijdens ADE veel met mensen met wie ik graag zaken doe. Via hen leer ik bij borrels en avonden op een organische manier mensen kennen  Uit die contacten ontstaan voor mij de mooiste samenwerkingen.”