3VOOR12/Amsterdam verruilt café voor kantoor

Na jaren van vergaderen in schemerige kroegen is het tijd voor tl-licht

Tekst: Meindert Bussink ,

In hetzelfde pand als stichting GRAP houdt de Amsterdamse redactie van VPRO’s 3VOOR12 vanaf nu kantoor in de Jordaan. Het contact met de redactie zal nog gewoon via de post en e-mail plaatsvinden.

Na jaren van vergaderen in schemerige kroegen is het tijd voor tl-licht

Gisterenmiddag was toch wel een historisch dagje voor 3VOOR12/Amsterdam. Het netwerk van schrijvers, fotografen en tegenwoordig ook videografen, zet zich al sinds eind 2004 geheel vrijwillig in voor de Amsterdamse populaire muziekcultuur. Muziekverslaggeving gedreven door passie en liefde voor de lokale muzikant van morgen, zonder subsidies en zonder kantoor. Daar is sinds gisteren verandering in gekomen, wat betreft dat kantoor dan. Om daar ook enige tijd van te kunnen genieten, zal het kantoor gebruikt gaan worden om enige financiële armslag te onderzoeken voor de huidige en toekomstige onkosten.

In hetzelfde pand als Stichting GRAP houdt de Amsterdamse redactie van VPRO’s 3VOOR12 vanaf nu kantoor in de Jordaan. Vorig week waren we nog te gast bij hun office warming, vanaf nu zullen wij daar met enige regelmaat onze eigen werkzaamheden verrichten. Inderdaad, door het vrijwillige karakter van 3VOOR12/Amsterdam zal het kantoor niet permanent bemand zijn. Het contact met de redactie zal daarom nog gewoon via de reguliere post plaatsvinden, al dan niet elektronisch. Daarnaast zal er binnenkort een vervolg gegeven worden aan onze netwerkborrel voor de hoofdstedelijke muziekbranche die in januari dit jaar voor de eerste maal plaatsvond.

3VOOR12/Amsterdam heeft niet alleen een journalistieke en culturele plek in de hoofdstedelijke muziekbranche gekregen, maar is tevens een belangrijk platform voor de ontwikkeling van het talent van schrijvers, foto- en videografen. Om deze rol in de toekomst te kunnen blijven vervullen, zal ook de komende periode in het teken blijven staan van professionalisering.

Graag maken we hierbij nog even van de gelegenheid gebruik om alle café’s die in de afgelopen jaren als 3VOOR12/Amsterdam vergaderruimte fungeerden te bedanken. De lente is begonnen en de zaadjes zijn gepland. Het is tijd om te groeien en bloeien.

3VOOR12/Amsterdam
Laurierstraat 107-A
p.a. Stichting GRAP
1016 PL Amsterdam