‘Hero’ Hartog presenteert ‘No Hero’ in Phantasio

Een intiem optreden ter promotie van CD release

Tekst en beeld: Harold Hulskers ,

Na allerlei side projects gaat Hartog weer terug naar de eenvoud van het singer/songwriter gilde. Met No Hero, bestaande uit acht eigen nummers, doet hij eer aan het genre aan. Ter promotie van de CD zijn er een aantal optredens in winkels, cafés en kleine theaters.

Een intiem optreden ter promotie van CD release

Stipt om 16:00 uur betreedt Hartog met drummer Rowin Tettero het tijdelijke stukje podium in de altijd gezellige platenzaak Phantasio, om een aantal nummers ten gehore te brengen van zijn onlangs verschenen CD. Op zijn nieuwe album No Hero staat een achttal nummers in welke, zoals hij zelf zegt, invloeden van Damien Rice en Loney Dear merkbaar zijn. De instrumentatie blijft gedurende het optreden beperkt tot slechts gitaar en drums, maar toch krijgen de liedjes de volle aandacht van het publiek. Niet verwonderlijk, want de nummers, met name Visitor en de titeltrack No Hero, krijgen een gloedvolle uitvoering. Ook een liedje dat nog niet op deze CD is verschenen (Days Are Gone), doet vermoeden dat er nog stappen voorwaarts te maken zijn.

Op de CD zelf is er met behulp van piano, saxofoon, viool en cello, een iets voller geluid dan hier in Phantasio, maar zoals een singer/songwriter betaamt, houdt Hartog de liedjes ook overeind zonder de volledige bezetting. Binnenkort zijn Hartog en Rowin nog volop te zien in Amsterdam, namelijk in Studio/K op 30 Januari, Studio Momo op 19 Maart, Bitterzoet op 31 maart en 1 april in Delicatessen. De andere data en plaatsen zijn te vinden op Hartog’s website. Maar een tip: gaat dat zien! Hij verdient het.