Exposeren, participeren en dansen op FIBER festival

TrouwAmsterdam eerste locatie voor interdisciplinair kunstevenement

Tekst en beeld: Bram Busink ,

Het FIBER festival is neergestreken in Amsterdam en wel onder het dak van TrouwAmsterdam. FIBER is een nieuw audiovisueel netwerkfestival dat zich focust op een nieuwe generatie kunstenaars, ontwerpers en muzikanten. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (realttime) video en audio en 'project mapping' worden gepresenteerd en installaties in het expo-gedeelte prikkelen de bezoekers tot interactiviteit.

TrouwAmsterdam eerste locatie voor interdisciplinair kunstevenement

Het FIBER festival is neergestreken in Amsterdam en wel onder het dak van TrouwAmsterdam. FIBER is een nieuw audiovisueel netwerkfestival dat zich focust op een nieuwe generatie kunstenaars, ontwerpers en muzikanten. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (realttime) video en audio en 'project mapping' worden gepresenteerd en installaties in het expo- gedeelte prikkelen de bezoekers tot interactiviteit.

Het daggedeelte domineren de lezingen, gevolgd door de nacht met progressieve electronische muziek, voorzien van een reeks nieuwe muzikanten en dj's die,  in samenhang met vj-kunstenaars, lekkere sets weggeven. Deze avond verzorgen Delsin en Clubstreetway in het lager gelegen De Verdieping een aantal fijne electronische sets. Waar de bezoekers eerder op de dag vooral stof tot nadenken krijgen voorgezet, is de nacht vooral een optie om de vele indrukken en gedachten van je af te dansen. Het is druk en de sfeer is goed; het eerste FIBER festival is een mooie primeur en een fijn begin van het nieuwe festivaljaar.

Gezien: FIBER Festival, Trouw Amsterdam, 15 januari 2011