Subbacultcha! biedt tegengif tegen overdosis kerst

Kerstcovers met Hospital Bombers, Lola Kite, Pien Feith, Saelors en Secret Love Parade

Tekst: Willem Sjoerd van Vliet | Foto's: Julie Hrudova ,

Op tweede kerstdag vond in De Nieuwe Anita het Subbacultcha! Christmas Party plaats. Bezoekers kregen een stoet aan covers van kerstliedjes te horen compleet met rinkelende rendierbelletjes en het onvermijdelijke Ho! Ho! Ho!

Kerstcovers met Hospital Bombers, Lola Kite, Pien Feith, Saelors en Secret Love Parade

De Subbacultcha! Christmas Party op tweede kerstdag was hét alternatief voor iedereen die geen trek meer had in weer een avondje met kalkoen, kalfsragout en schoonfamilie. 

Gover Meit, zanger van Wooden Constructions, begon de avond met een voordracht van het bizarre vijfdelige kerstverhaal Ada Schotting Beffen en hij zette daarmee gelijk de toon. Het zou een prettig ontregelende kerstfeestje worden in de volle Nieuwe Anita. 

De twee dames van The Secret Love Parade zetten daarna de lijn voort met de covers Ik Ben Een Kerstbal van Bert & Ernie en de kerstklassieker
Rudolph the Red Nosed Reindeer, gezongen in het Fins. 

Daarna was het de beurt aan Saelors, beiden in een kerstoutfit gestoken
, zij in het rood, hij in het wit. Ze speelden hun versies van Loney This Christmas en John Lennons Happy Christmas (War is Over). Pien Feith startte haar korte set nagenoeg acapella met het mooie Amazing Grace om het daarna over een compleet andere boeg gooien met 8 Days Of Christmas van Destiny’s Child, begeleid door de elektronische beats van Melvin Wevers.
 
Het stokje werd doorgegeven aan de dame en heren van Hospital Bombers. Ze speelden twee korte energieke liedjes waaronder ‘t Is Geboren Het Heilig Kind. Hierin werden ze bijgestaan door een tiental mensen uit het publiek, allemaal meetikkend met rendierbelletjes en tamboerijnen. De laatste band van de avond was Lola Kite die covers van Gloria In Excelsis Deo en I Saw Mommy Kissing Santa Claus in een mix van elektro en pop bracht. Op papier klinkt dit als een disaster waiting to happen, maar Lola Kite slaagde er wonderwel in om er een opwindend mengsel van te brouwen. 

Conclusie: er werd hier en daar gespiekt voor de juiste tekst, het geluid was misschien niet perfect afgesteld en er kwamen meer Ho Ho Ho’s langs dan goed voor je is, maar alles is vergeven, want hey, het is Kersmis!

Gezien:
Subbacultcha! Christmas Party, zaterdag 26 december 2009.