Lekker bussen naar I Kissed Charles in Paradiso

Na vandaag kan niemand I Kissed Charles nog ontkennen. De springerige indiepoppers hebben een debuutplaat.

Tekst: Marcel Kamphuis | Foto's: Eline Soumeru ,

Mochten je ouders je niet naar Paradiso willen brengen, dan is er nog een oplossing: ‘Kom je uit Meppel en omstreken en wil je veilig mee naar de release show? Dat kan met de bus!’ Het viertal van I Kissed Charles heeft alles goed uitgedacht en niemand heeft nog een excuus om niet te gaan.

Na vandaag kan niemand I Kissed Charles nog ontkennen. De springerige indiepoppers hebben een debuutplaat.

Ze stonden afgelopen zomer bij De Zomer Draait Door, de weblog FOK! gaf ze aandacht met een item, de plaat staat als opwarmertje in de 3VOOR12 Luisterpaal en de videoclip van single ‘Let's French Tonight’  is te vinden op de TMF-website. Het gaat zelfs zo goed dat de nieuwsberichten van I Kissed Charles veelvuldig in het Engels worden gebracht voor de Engelse breakthrough. Maar rustig aan, eerst vanavond de nukkige Amsterdammers maar eens proberen te overtuigen.

 

Later dan afgesproken komt de band wat onwennig het podium op en het blijft een paar minuten stil. Er wordt nog een groepsgesprek gedaan en uiteindelijk wordt de microfoon gelukkig gevonden. Zangeres Charlot Henzen blijkt enorm zenuwachtig en is door de spanning een heerlijke flapuit. ‘We zijn net allemaal nog even wezen poepen en piesen voordat we het podium op moesten. Kwam denk ik door de zenuwen. Maar nu gaat het gelukkig allemaal weer goed.’

 

Hoewel Amsterdam even bussen is vanaf Meppel, hebben ze veel aanhang naar Paradiso gekregen. De zaal staat namelijk vooral gevuld met familie en vrienden, maar toch voelt de band zich niet erg thuis in het oude kerkgebouw. Tijdens het optreden vallen er veel vervelende stiltes, soms onderbroken door een waterflesje dat op het keyboard valt. Ze stonden reeds op grote festivals als Noorderslag, Zwarte Cross en Metropolis, maar vanavond blijkt nog spannender.

 

Gelukkig gaat halverwege de schakelaar bij Charlot letterlijk om en begint ze instrumenten te betreden. Als een echte frontvrouw laat ze zien trots te zijn op I Kissed Charles en trots op de debuutplaat. Staand op het drumstel zingt ze het publiek toe. Het komt uit haar tenen en ze meent het. Wanneer de zenuwen eenmaal weggespeeld zijn, maken ze er een groot feest van. Dit is de I Kissed Charles die we willen zien - en hopelijk vaker gaan zien.

 

En had je een kaartje voor de releaseshow? ‘Stuur dan een bewijs van je ticket en ontvang gratis onze single.’ Het houdt maar niet op.


Gezien: I Kissed Charles, woensdag 9 december 2009, Paradiso