Flexbar verbrandt kerstcalorieën bij Amstereo

Kersteditie met Beesmunt Soundsystem, Jack De La, The Walk & Rogerseventytwo en special guest Rimer London

Tekst: Carien Moosdorff | Foto's: Daria Mnych ,

Lees hier hoe de Flexbar binnen drie kwartier ging van uitgestorven club tot knalfeest; hoe de vaste gasten speelden met de nieuwe namen; hoe onmogelijk het was om te stoppen met dansen. Kortom: hoe de kersteditie van Amstereo was.

Kersteditie met Beesmunt Soundsystem, Jack De La, The Walk & Rogerseventytwo en special guest Rimer London

Het lijkt wel alsof heel Amsterdam nog tot laat aan tafel zit met de familie op tweede kerstdag, want deze Amstereo begint érg rustig. De Flexbar blijft de eerste twee uur praktisch leeg, maar dat is voor de dj’s geen reden om er niet doodleuk topplaat na topplaat in te knallen, zodat ze zelf al lekker opgewarmd zijn als de gasten rond een uur of één binnen komen druppelen. En dan is het ook feest. Het publiek heeft er zin in en de dj’s niet minder. De mannen wisselen elkaar de hele avond af en vanuit de zaal is het duidelijk te zien dat ook zij blij zijn om hier te zijn.

De jongens van Beesmunt Soundsystem beginnen de avond vrolijk. Ze draaien sinds 2006 mee en hebben al een indrukwekkende lijst optredens op hun naam staan, onder andere op Lowlands, Valtifest, Extrema Outdoor en Amsterdam Dance Event. De eerste plaatjes zijn energiek, melodieus en afwisselend en gaan perfect in elkaar over. De beat is er ondertussen één waar je je huis op durft te bouwen: basic maar zeker niet kaal en met een enthousiast tempo waar je niets anders mee kan behalve je te pletter dansen. Afwisselende invloeden uit verschillende stijlen, plus regelmatig de aanwezigheid van vocalen in de muziek houden het lekker herkenbaar en toegankelijk. Er is voor het publiek dan ook geen excuus om aan de kant te staan en de dansvloer gaat los. De dj’s maken weinig contact met de zaal, maar het is leuk om te zien hoe ze naadloos samenwerken en in opperste concentratie bezig zijn.

Na dit toegankelijke, opgewekte begin is de Flexbar al aardig opgewarmd en klaar voor The Walk & Rogerseventytwo. Dit dj-duo pakt het publiek stevig aan met hun wat hardere, meer naar minimal neigende, maar nog altijd even dansbare beats. Natuurlijk kent het trouwe Flexbar-publiek deze mannen al van hun vaste feest WE LOVE…: daarnaast hebben ze al een uitgebreid rondje Europa gedraaid. Het kost hen dan ook totaal geen moeite om iedereen aan het dansen te houden en de avond gaat nu met volle kracht vooruit. Ook een minder bekende naam wordt warm onthaald: aanstormend talent Jack De La weet de bar goed bezig te houden met zijn stevige beats.

Special guest op Amstereo was Rimer London, bekend van Le Le en Comtron, en als we iemand kunnen vertrouwen om een feestje te bouwen is het Rimer Londen, alias Rimer Veeman, alias Rimeroni. Hoe we deze draaiheld ook moeten noemen, zijn elektronische piepjes waren ook zaterdag weer strak, stoer en afwisselend. Het indrukwekkende aan Rimers set is hoeveel melodie en gevoel er uit die puur elektronische muziek kan klinken en hoe onweerstaanbaar het is om daar verder totaal niet meer over na te denken, maar je er in een allerlaatste rondje dansvloer gewoon aan over te geven en te genieten. Genoten werd er deze avond, ondanks een trage start, in een spetterend kerst-Amstereo.

Gezien: Amstereo met Beesmunt Soundsystem, The Walk & Rogerseventytwo, Jack De La en Rimer London, 26 december, Flexbar