The Tunes welverdiende winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2008

Finale goede reflectie van diversiteit in Amsterdamse popscène

Tekst: Tirza de Fockert, Foto's: Anouck Wolf ,

Na meer dan honderd inschrijvingen, een voorselectie, vijf voorrondes en twee halve finales zijn er nog zes bands over die op zaterdag 6 december in de grote zaal van de Melkweg strijden om de Amsterdamse Popprijs 2008.

Finale goede reflectie van diversiteit in Amsterdamse popscène

Na een drie maanden durend voortraject zijn er op 6 december nog zes bands over. Samen strijden ze in de Melkweg om wie de Amsterdamse Popprijs 2008 mee naar huis mag nemen. Het publiek krijgt ondertussen een uiterst afwisselend avondje muziek cadeau.

De finale van de Amsterdamse Popprijs 2008 levert een spannende stijd op met zes totaal verschillende bands. Two Way Radio overtuigt met een overweldigende rockshow. Voor de liefhebbers van britpop is Circus Circus Casino een band om in de gaten te houden. Cinq Croniq probeert een huwelijk te smeden tussen dance en metal. Becky’s Kitchen speelt zwoele latinjazz en The Darko zet een puike rock'n roll set neer. Eén band steekt er echter met kop en schouders boven uit. Aan het einde van de avond mogen de folk ’n rollers van The Tunes dan ook welverdiend de beker hoog hijsen.

Gezien: Finale Amsterdamse Popprijs 2008

Melkweg, 6 december.