Intiem huiskamerfeestje met M-Jo, Barbara Breedijk en The Woodwards

Drie totaal verschillende artiesten maken Club Canapé een bijzondere ervaring

Tekst: Tirza de Fockert, Foto's: Bram Busink ,

Onder de naam Club Canapé organiseert Live in Your Livingroom een waar huiskamerfestival. Op de derde en laatste dag zijn M-Jo, Barbara Breedijk en The Woodwards neergestreken in de huiskamer van Liesbeth Jansen. In haar woning worden zo'n dertig gasten getrakteerd op een afwisselende en intieme muzikale avond.

Drie totaal verschillende artiesten maken Club Canapé een bijzondere ervaring

"Eigenlijk speel ik dit soort concerten het liefst," vertrouwd Barbara Breedijk het publiek toe. Ze is dan bezig met haar laatste set, waarna The Woodwards de laatste avond van Club Canapé zullen afsluiten. Het sentiment wordt duidelijk gedeeld door de andere muzikanten van de avond. In de huiskamer van Liesbeth Jansen wordt er met zichtbaar plezier muziek gemaakt.

M-Jo, de eerste act van de avond, lijkt nog de meeste moeite te hebben met de intieme setting. Hoewel zijn breekbare liedjes zich goed lenen voor een kleine zaal, kijkt hij het publiek amper aan klinkt zijn stem soms wel erg onzeker.

Van onzekerheid heeft Barbara Breedijk geen last. De kleine, ranke zangeres met de markante jazzy stem flirt en grapt met het publiek en weet daarbij ook nog een indrukwekkende show neer te zetten die in een ouderwets rokerige nachtclub niet zou misstaan.

Ook The Woodwards weet de pakweg dertig gasten te charmeren met zijn americana en droogkomische teksten. De avond ervoor stond de Amerikaanse singer-songwriter nog in de grote zaal van de Paradiso voor de finale van De Grote Prijs, maar ook voor een kleine huiskamer draait hij zijn hand niet om. Zijn drummer weet bovendien met zachte percussie de liedjes een mooie klankkleur mee te geven.

Gezien: M-Jo, Barbara Breedijk, The Woodwards

Club Canapé, 14 december 2008