Amsterdam Hard doet naam eer aan

Afscheid Asmodeus in Melkweg gedomineerd door bier, tatoeages en rock ’n roll

Tekst: Astrid van Engelen, Foto's: Luuk Denekamp ,

Zeven bands, liters bier en harde muziek: dat is in een notendop een avond Amsterdam Hard in de Melkweg. Hoogte- dan wel dieptepunt is het afscheidsoptreden van Asmodeus. Na ruim vijftien jaar stopt de band. Een fotoverslag van deze avond vol seks, drugs en rock ’n roll.

Afscheid Asmodeus in Melkweg gedomineerd door bier, tatoeages en rock ’n roll

De laatste keer Amsterdam Hard is alweer te lang geleden. Aanleiding om het festival opnieuw te organiseren is het afscheid van de Amsterdamse psychobillyband Asmodeus. Met optredens van de bevriende bands The Works, Los Tiki Boys, Human Alert, The Pedro Delgados, de Sixtyniners, en The .357 String Band 'viert' Asmodeus haar laatste optreden. Naast bier vloeit er ook hier en daar een traantje.

Voor het definitieve afscheidsnummer van Asmodeus komen alle artiesten, behalve de Sixtyniners, terug op het podium om een geweldige psychobilly versie van Slade’s Merry Christmas Everybody te spelen. Ook al klonk het niet helemaal vlekkeloos (“Ik heb nog nooit zo kut gespeeld.”), na afloop is iedereen in extase. “Rock ’n roll hoeft niet altijd strak te zijn.”

 

Gezien: Amsterdam Hard,

Melkweg, 20 december 2008