Partiboi69 heeft een bups vrienden uitgenodigd om een offline tour te geven langs alle uithoeken van rave, trance en house. Opmerkelijk genoeg had hij dit keer zijn clownsschoenen niet aangetrokken.

Aan transparantie geen gebrek, de organisatie van Intercell heeft een inschattingsfout gemaakt en meer tickets verkocht dan de capaciteit van Warehouse Elementenstraat aankan. Zo viel te lezen in de mail die ongelukkige ticketkopers op zaterdag van de organisatie ontvingen, hun ticket werd helaas teruggetrokken en de toegang zou worden geweigerd. Het zorgt voor een enigszins grimmige sfeer bij de ingang. Ticketkopers die de memo niet hebben gekregen en al bij de deur stonden, wilden verhaal halen bij de organisatie. 

Of dat iets afdoet aan de sfeer wanneer je het pakhuis aan de Elementenstraat betreedt? Welnee joh, voorbij de kluisjes zijn de meeste bezoekers het al lang en breed vergeten. Zij komen hier om gastheer en memetechno-koning Partiboi69 te zien. Dit interneticoon duikt al jaren op in de YouTube-balk naast die BoilerRoom set die je aan had staan. Een graag geziene gast bij de Intercell-avonden, en voor de gelegenheid hebben ze hem dit jaar uitgenodigd om samen met de organisatie zijn eigen ADE-avond te hosten. 

Openers Juicy Romance b2b Bae Blade draaien stuimige ravepop en met acid bevlekte electro als ietwat hitsig voorspel. De Noorse sloopkogel MRD, die het vanwege een COVID-geval bij Julian Muller alleen moet doen, beukt er zo hard in dat je pupillen zich ook zonder chemische goedjes wijd open sperren. Extase alom wanneer hij hit na hit afvuurt (is dat Calvin Harris’ Close to you?, Slowthai’s Doorman?, Daft Punk’s Superheroes?). Kennelijk zijn we in het tijdperk beland dat we naast 90’s en 00’s classics ook onironisch de hits uit de jaren '10 al mogen ver-rave-fiëren.

Sally C b2b Lovefoxy zijn een afspiegeling van de zaal. Perfect op elkaar ingespeeld en al knuffelend laten ze een set horen die de bezoekers van Intercell recht de beginjaren 90 in katapulteert. Lovefoxy dansend op de monitor en Sally C, ingetogen achter de decks, draaien zwoele house, acid en trance die soms net zo zoet voelt als de perzikgeur van de vapes die door de zaal heen waait. Dat samen gesandwicht met wat hiphop-esque vocalen, vette baslijnen en een 909-sound.

Gastheer PartiBoi69 houdt zich opvallend rustig deze avond. Weinig clownerij of afscheurende broeken zoals je hem op Lowlands zag doen. Waarschijnlijk is er wat nederigheid op hem ingedaald, omdat hij vanavond de decks deelt met KiNK, de Bulgaar die een clubbanger-discografie op zijn naam heeft staan waar je U tegen zegt. Een van de opmerkelijkere b2b combinaties uit het ADE-programma van dit jaar opent met de opstuimige ritmes van The Chemical Brothers, en brengt je langs een eclectisch doolhof van bassy techno hiphop edits, opbouwend naar Rhyw’s Honey Badger die de zaal even gedesoriënteerd achterlaat. 

Het langverwachte ketacore hoefgetrappel ontpopt zich op het eind van de avond, wanneer de laatste strijders nog in de club staan te rossen. Mochten je benen moe zijn en je hoofd al stiekem richting dromenland vertrekken, LB aka LABAT knalt je met zwaar geschut nog even wakker. En weer in galop. Het is hier ook gewoon nog hartstikke gezellig, dus slapen doe je maandag maar!