Lowlands knalt op dag een gelijk uit de startblokken. Met dansbare hoogtepunten van disco tot jungle en van jong talent tot veteraan. Ook hoog op ons lijstje: twee rappers die niet meer van elkaar zouden kunnen verschillen, maar allebei een ijzersterke show neerzetten. Met zoveel moois konden we het niet bij vijf hoogtepunten laten.

7. Merol

Merol duikt het publiek in op zoek naar wat de wereld nodig heeft: een man met gevoel. ‘Hebben jullie die Barbiefilm gezien? Volgens mij gaat die film meer over Ken, volgens mij moeten we mannelijkheid opnieuw definiëren, ja toch?’

>>> lees verder

6. John Coffey

Ondanks de pauze is het vanaf de eerste noot duidelijk dat John Coffey hier een absolute thuiswedstrijd speelt. Frontman David Achter de Molen hangt al in het publiek voordat hij een woord heeft gezongen (of geschreeuwd).

>>> lees verder

5. Nia Archives

Nia Archives is pas 23 jaar oud en deze Britse alleskunner laat nu al zien dat ze als producer, zangeres én als dj een stuk boven de rest in haar genre uitstijgt. Altijd een verrassing, nooit ernaast. 

>>> lees verder

4. Joost

De open zenuw is altijd aanwezig. Joost pakt zijn meest kwetsbare emoties en katapulteert het door een kermis aan geluiden, langs rap, Crazy Frog en hardstyle.

>>> lees verder

3. Underworld

Het grootste deel van de set toont Underworld zich crowdpleasers pur sang. We kunnen dit rustig een greatest hits show noemen. 

>>> lees verder

2. Pusha T

Met bakken charisma, een fenomenale snauwstem en zijn kristalheldere flow, waarin je ieder woord, iedere lettergreep, iedere klemtoon duidelijk kunt verstaan. Zoooooooveel hoogtepunten in deze show, van 'If You Know You Know',  'Santeria', 'Diet Coke' tot 'Call My Bluff'.

>>> lees verder

1. Jessie Ware

De albumtitel van het dit jaar verschenen Jessie Ware-album That! Feels Good! legt keurig uit wat de muziek van de maker oproept. Op plaat, maar ook op het podium. Het is ongelimiteerd optimisme dat meteen overslaat op iedereen die zich in een straal van een kilometer van haar bevindt. 

 >>> lees verder

Meer Lowlands 2023 in het dossier.