Mumford & Sons viel gisteren als headliner een beetje tegen. The Cure zet op de tweede dag een twee uur durende onvergetelijke show neer die klinkt als een klok en waarbij alle publiekslievelingen langskomen.

En wanneer het blazerstrio zich mengt met de toch wel imposante solo die gitarist Craig Ross uit zijn instrument trekt tijdens de ‘American Woman’/’Get Up, Stand Up’ mash-up, staat het publiek zich al helemaal te vergapen. Maar echt los, los, los gaat het als Kravitz nog twee troefkaarten aan het einde inzet: ‘Where Are We Running’ is natuurlijk een intergenerationele hit die de jongere vandalen ook kunnen kennen van Guitar Hero’s Modern Hits-editie, en wanneer Ross de eerste noten van ‘Are You Gonna Go My Way’ inzet staat het hele veld op springveren. 

>>> lees verder

Eerlijk: wie de euforie niet door de aderen voelt gieren bij de set van Armin van Buuren als afsluiter van de tweede dag Pinkpop, die is nog onderkoelder dan de ijskoude Robert Smith eerder op de avond. De man die al sinds begin dit millennium gold als een van de grootste superster-dj’s ter wereld (en nog steeds!), die blijkt vandaag hartstikke thuis te horen in Landgraaf.

>>> lees verder

Laoten veer duudelik zeen, eederein dea in Limburg is opgegreujd of dao woont, wit wie de show geit zeen. Die weiten elke noot en de joete teks mit te zénge. Dit is waat al dertig jaor op jeder sjuttefees gedrejt wird. En neet allein dao, auch op elke broelof, verjaordig en vastelaovend. De troanentrekker ‘De Neus Omhoeg’ heurs ze zelfs auch nog op begrafenissen. Rowwen Hèze is op jeder moment dao bie. Dus auch noe, tiedens fieftig jaor Pinkpop. 

>>> lees verder

En toch blijft het makkelijk een uur lang feest. Dankzij de charmante Balvin die veel beter zingt dan je zou denken, maar ook de visuals. Een kunstcollectief uit L.A. ontwierp de kleurrijke 3D-animaties vol lachende wolkjes en ballonbeesten. Om het nog wat hysterischer te maken: gedurende de show komen acht dansers ook steeds weer het podium op in outfits die gebaseerd zijn op die beelden. Enorme dansende paddenstoelen, een leger van sexy dansende wolken, en tot slot opblaasdieren en een reuzekoekjesmonster. Compleet belachelijk, maar het plezier spat er van af. Uiteindelijk staat iedereen te dansen, helemaal als er op het eind nog flink wordt opgeschakeld richting hardstyle. Kleine kans dat er een nog aanstekelijkere show langskomt deze editie. 

>>> lees verder

Een heel voorzichtig dansje, per ongeluk een lach als het publiek scandeert, een grap over het stemmen van een gitaar: The Cure maakt dan wel inktzwarte muziek, ze staan er vanavond ontspannen bij. En met schijnbaar gemak bevestigen ze waarom iedereen het nog steeds heeft over die vorige twee keer dat de band op Pinkpop stond. 

>>> lees verder