VPRO 3voor12 presenteert Trouw tot in den Dood, een documentaire over de meest invloedrijke club die Nederland ooit heeft gekend: TrouwAmsterdam.

In navolging van de driedelige documentaireserie 30 Jaar Dutch Dance, die de VPRO afgelopen jaar lanceerde tijdens ADE, presenteren we nu Trouw tot in den Dood. In de documentaire blikken we terug op het ontstaan, de hoogtijdagen, dieptepunten én het legendarische sluiten van TrouwAmsterdam. Met een schat aan archiefbeelden en interviews, met onder meer oprichter Olaf Boswijk en dj’s Job Jobse, Joost van Bellen en Dimitri, laten we zien wat TrouwAmsterdam tot zo’n onvergetelijke plek maakte. 

Van underground kelderraves tot Ibiza-party’s, van de grootste Nederlandse dancefestivals tot de nachtprogrammering van Lowlands: ze zouden er allemaal anders hebben uitgezien als TrouwAmsterdam niet had bestaan. De nachttempel, die open was van 2009 tot 2015, werd toonaangevend in Nederland én daarbuiten. Het was een club die nieuwe dj-helden lanceerde en beeldbepalend bleek voor de manier waarop we nu naar dance kijken in Nederland. Mensen van over de hele wereld trokken naar de oude krantendrukkerij om nachtenlang te dansen. Zodra de club een 24-uursvergunning wist te bemachtigen, ontstond er een dynamiek die de stad en de rest van Nederland nog nauwelijks kende. Een club waar feesten soms wel drie dagen voortduurden. Kijk hierboven de documentaire. 

Meer ADE19 in ons dossier.