Van Joep Beving naar LCD Soundsystem, dat is de route op de slotdag van Best Kept Secret? Wat we onderweg tegenkomen? Een stel zwoele Texanen die doorbreken met nota bene Thaise funk, de ongenaakbare rockheld Ty Segall en een man die zijn ballads beter weet te verkopen dan Alex Turner. Dit zijn de beste vijf acts van de slotdag.

1. LCD Soundsystem

In drie dagen Best Kept Secret komt er veel voorbij: punk, pop, techno, funk, rock, disco, jazz, r&b. Soms piepjonge bands, soms een oude cultheld die weer op het podium wordt gedragen. Bij het allerlaatse concert van het weekend komt het allemaal in één band samen. De halve muziekgeschiedenis, het plezier, de genres en het perfectionisme. LCD Soundsystem heeft het vanavond allemaal.
 

2. Op wereldreis met Khruangbin

Khruangbin is dé grote doorbraak van Best Kept Secret 2018, met exotische gitaarpop. In een drie kwartier durende trip mixt Khruangbin Thaise funk van zo’n vijftig jaar geleden met psychedelica, zwoele surfloopjes, classic rock en Arabische invloeden. Instrumentaal of niet, de publieksreactie was dit weekend zelden zo groot.

3. Ty Segall nog steeds in topvorm

Ty Segall begint zijn set waar menig andere band hem dolgraag zou eindigen: met een psychedelisch hardrocknummer van epische proporties. Vingervlugge toetsen, complexe gitaarlagen die uitmonden in een ondubbelzinnige solo.

4. Father John Misty is dood...

...leve Father John Misty! Een van de meest markante (en volgens sommigen irritante) figuren in de folkrock is terug.Van zijn nieuwe album kiest hij precies de beste liedjes uit, die meer hooks en dynamiek hebben dan zijn oudere werk.

5. Spoon opent de grote groovefabriek

De grootste variatie van de show komt halverwege met ‘I Ain’t The One’ van het vorig jaar verschenen Hot Thoughts. Eerst minuten lang alleen zwevende electronica, Britt Daniel liggend op de grond. De camera zweeft filmisch over hem heen. Op zijn rug begint hij te zingen, staand maakt hij het af. Zo zet Spoon het eigen nummer op een mooie plek, vooraan in de vitrine.