ESNS17: Bel Call It Off voor elk punkrockfeest

Eindhovens melodiekanon krijgt foyerpit

Norbert Pek ,

Het is nog maar net begonnen en dan is het alweer voorbij. Nog één band mag optreden in de Oosterpoort-foyer. Afsluiten in Groningen rockcity gebeurt niet met een triangel en een singer/songwriter-hoedje inclusief veer. Zeker niet.

Call It Off, Foyer, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

Het Noorderslagpubliek wenst in de late uurtjes een energieboost. Dat komt uit, want Call It Off komt springend het podium op. Hoog op de boxen staan ze, de vuisten de lucht in, de grijnzen op zomerstand.

De eerste indruk?
Call It Off hoeft niet er in te komen. Er wordt meteen tempo gemaakt met het catchy ‘Abandoned.’ Men hoort: deze band heeft de shit op orde. De liedjes spelen ze vanuit het hart.

Is het iets nieuws?
Velen zijn hen voorgegaan en velen zullen volgen. Call It Off heeft niet eens de pretentie iets origineels te doen. Er is goed naar Amerika geluisterd. Green Day maar dan wat lomper, Blink 182, een hele grote immense hoop punkbandjes. Grunnen heeft daar zin in, want Call It Off krijgt de gewenste pit en een paar crowdsurfers. Lachen.

Wat moeten we nog meer weten?
In het genre kan bij een concert van drie kwartier de eenvormigheid toeslaan. Niet bij Call It Off. Het is knap hoe ze elk nummer een paar flinke hooks meegeven. Ook weer niet zo dik dat ze een Green Day-achtige hit zouden moeten scoren, maar de band met twee zangers is supermelodieus en lekker in ’t gehoor. Vorig jaar verscheen hun debuut Lovers & Liars, dat het in de nineties, een betere tijd voor punkrock, echt wel alleraardigst had gedaan. VPRO’s good old Mr Lee had hem zeker op de stapel gelegd.