Het kon natuurlijk niet mis gaan met zo'n AAA-categorie headliner. Alles en iedereen werkte op de zaterdag van Best Kept Secret toe naar Arcade Fire, en de band loste de verwachtingen in. Maar wat deed het nog meer goed?

1. Arcade Fire

Wie de setlist al in handen heeft gehad weet het: afsluiter ‘Intervention’ stond niet op de planning vanavond. Dat zie je niet vaak, een headliner die nog een échte toegift speelt, en het risico neemt dat het geluid halverwege het nummer wordt uitgezet. Dan weet je dat een topfavoriet boven zichzelf uitstijgt.

2. Thomas Azier

Het is prematuur, zeker, maar het is misschien, heel voorzichtig, al mogelijk om te concluderen dat Thomas Azier met Rouge een classic album heeft geschreven. Live begint het materiaal nog extra te schitteren. 

3. Mitski kan niet dodelijk genoeg zijn

In eerste instantie zie je een fragiel meisje het podium oplopen, eentje die net zo goed een Starbucks kan verlaten. Maar als de band begint te spelen, soundcheckt eigenlijk, en het geluid haar niet bevalt verschijnt een niet te ontkomen gezichtsuitdrukking. Dan klopt de sound, maar blijft de dodelijke blik die het hele publiek klein krijgt.

4. Cloud Nothings

Voor een potje rammelende gitaarmuziek, bierdrinken, dansen en beuken moet je dit uur in Stage Two zijn. En dat weet de harde kern maar al te goed. Vooraan staan de échte Cloud Nothings fans. Zij weten dat je voor een gezellige moshpit bij deze band moet zijn. De minder harde kern heeft daar minder zin in. Het is toch al zo warm.

5. Vatican Shadow

Wat een hooligan is Dominick Fellow alias Vatican Shadow (ook bekend als Prurient): hij doet om twee uur ’s nachts op Stage Five een superduistere techno-liveset met de intensiteit van een death metal-band. Het is hier sowieso al de hele nacht lekker ongezellig: Kaitlyn Aurelia Smith draaide de tent al leeg met haar modulaire synth-setup en Laurel Halo ziet Five niet veel voller worden voor haar abstracte producties.