BKS17: Opzwepende rechttoe rechtaan indierock van Cloud Nothings

Het regent crowdsurfers in Stage Two

Cloud Nothings laatste album Life Without Sound is om de een of andere reden een beetje ondergesneeuwd. Dat dit geen voorbode is voor gebrek aan feest vandaag, bewijzen de mannen uit Ohio. Voor een potje rammelende gitaarmuziek, bierdrinken, dansen en beuken moet je dit uur in Stage Two zijn. En dat weet de harde kern maar al te goed. Vooraan staan de échte Cloud Nothings fans. Zij weten dat je voor een gezellige moshpit bij deze band moet zijn. De minder harde kern heeft daar minder zin in. Het is toch al zo warm.

De mannen gaan als een speer van start, misschien een beetje te gehaast. Daardoor voelt de set rommelig aan, maar dat hoort ook wel een beetje bij Cloud Nothings. Gezellige indierock die soms ook een beetje emo klinkt. Echt loskomt het tijdens ‘I’m Not Part Of Me’. Waar de crowdsurfteller nog op ongeveer zes stond, wordt dat aantal vanaf hier flink opgekrikt. De stemming wordt vervolgens een tikkie bozer. De moshpit neemt meer ruimte in beslag en bereikt zijn hoogtepunt tijdens ‘Strange Years’. Het beste wordt wel voor het laatst bewaard. ‘Wasted Days’ is de afsluiter van de set, en tijdens dit nummer worden alle remmen losgegooid. Alle opgekropte agressie vindt hier een uitlaatklep, met als kers op de taart een ellenlang, kneiterhard instrumenteel outro.

HET MOMENT:
Verzoeknummertjes zijn deze set ook toegestaan. De frontman kijkt een paar seconden op van achter zijn bezweette lokken: 'this song is for that guy with the sign.’ Iemand uit het publiek wilde klaarblijkelijk het nummer ‘Fall In’ horen. Nou, dat kan ie dan krijgen ook.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12