Wandelend op Into The Woods kijk je je ogen uit. Als je ergens staat, duurt het niet lang voordat je zintuigen opnieuw geprikkeld worden en je aandacht naar iets anders getrokken wordt. En zo beleef je de leukste avonturen op ADE.

Bij binnenkomst op het Noorderlichtterrein valt de aankleding van het festival direct op. Into The Woods probeert om het bos mee te nemen naar de sobere scheepsindustrie, en dat lukt op sommige plekken zeer goed. Takken als aankleding op een podium en veel gebruik van hout: in ieder geval genoeg om naar te kijken. Kunstenaars hebben een overdekt plekje gevonden om te schilderen en bezoekers staan er even bij stil in het Werftheater. Omdat het nog relatief rustig is in deze tent heeft Mr. Mendel een hele relaxte set gemaakt. Het klinkt als een mix tussen organische Afrobeat, samba en house. Reteswingend dus.

Op zoek naar nieuwe impulsen. Naast de verschillende eettentjes, wordt mijn aandacht getrokken door schreeuwende jongens uit een karaoke-caravan. Een vijftal heren zingt Bob Marley-klassiekers. 'This is my message to you-ou-ou,' zingen ze luidkeels. Gniffelend loop ik door.

HET FEEST:
Into The Woods op NDSM, vrijdag 20 oktober 13.00-00.00

DE LINE-UP:
O.a. Mister Mendell, Tien Son en Orpheu The Wizard

DE SFEER:
Ontzettend sfeervol en ook toegankelijk voor techno/house leken.

WAS HET GOED:
Ja.

DE PLAAT:
Iedereen laat zich helemaal gaan bij het nummer 'Repeating Night' van The Mauskovic Dance Band. Afro-Caribische disco tot in de puntjes goed uitgevoerd.

(tekst gaat door onder de foto)

Nog wat meer ontmoetingen als deze van de karaokebar laten niet lang op zich wachten, maar naast tal van dit soort kleine avontuurtjes, is de muziek vooral om te smullen. In de Noorderlicht tent draait Tien Son. Hij probeert met een platenbak vol Franse soul en James Brown-hits het publiek letterlijk en figuurlijk een beetje op te warmen. De mensen lijken het te waarderen, zolang het tempo maar hoog is. Wanneer de beats wat meer mellow worden, is het tijd voor de volgende tent.

Aan het eind van een lange trap wacht een donker ravehol. Er hangt een druggy sfeer in de lucht en dat terwijl het nog niet eens drie uur is. Vroeg pieken, waarom ook niet? TWR72 staat bekend om de harde mix tussen electro en techno, maar blijft herkenbaar genoeg om er volledig in op te gaan. 

Terug naar de Noorderlichttent voor het hoogtepuntje van de dag: The Mauskovic Dance Band. Deze afro-caribische disco trekt volle zalen en de act heeft al meerdere keren op Wicked Jazz Sounds gestaan. Aanstaande maandag begint hun Europese tour, maar daar voor wilden de heren nog wel even het dak van Into The Woods eraf spelen. Nic Mauskovic (van Bruxas) en Juan Hundred (van Gallowstreet) zijn de frontmannen van de band, en brengen al jaren de afrobeat aan de man. Hun muziek is een mix van afro en Cumbia, een Colombiaanse muziekstijl, en past perfect op zo'n toegankelijk festival als Into The Woods. Naarmate het uur vordert komen er steeds meer mensen op af. Op deze regenachtige dag, weet The Mauskovic Band de zomertijd nog even vast te houden.

Meer ADE? Lees alle verslagen en interviews in het ADE-dossier.