10 tips voor Woo Hah!

Deze acts mag je zeker niet missen aanstaande zaterdag

Flip Kloet ,

De derde editie van het zuidelijke hiphopfestival Woo Hah! in Tilburg staat weer voor de deur. Nu heb je de #Opgezwolletotnu-show van Rico & Sticks al op flink wat festivals kunnen zien. Heel tof natuurlijk, want het gaat gewoon heel erg goed met de Nederlandse hiphop-scene. Toch draait het bij Woo Hah! voornamelijk om de grote internationale artiesten. Hier tien acts om alvast op je blokkenschema te markeren.

1. SMIB
Gelukkig zijn behalve al die grote buitenlanse spelers op Woo Hah! er ook een paar super toffe Nederlandse acts te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de mannen van SMIB. Pittige trapbeats voorzien van killer lines. Begin je dag goed met DESSFINESSE, GHQST, GRGY, RAY FUEGO, TADS THOTS en YUNG NNELG! 

Waar te zien? Zaterdag 2 july 2016, 14.45 uur @ Funx Stage

2. Kevin Gates
Rechtstreek uit het zonnige Louisiana reist deze ondernemende rapper naar Tilburg af. Met zijn label Bread Winners’ Association staat hij getekend onder Atlantic Records en begin dit jaar kwam zijn album Islah, dat "beter maken" betekent in het Arabisch, uit en het beek na een shitload aan mixtapes dé plaat te zijn die echt heel hard ging in de hitlijsten. Met nummers singles als '2 Phones’ en ‘Really Really’ zijn 60 miljoen streams tegenwoordig een lachertje voor deze rapper.

Waar te zien? Zaterdag 2 juli 2016, 15.00 uur @ Snipes Stage

1.Little Simz
Naast de Amerikaanse is de Britse hiphopscene goed vertegenwoordigd op Woo Hah!. Little Simz uit Londen beklom al eenshet podium met o.a. Estelle en Tinie Tempa en stond vorig jaar op het bekende BBC 1Xtra Prom 2015 in de Royal Albert Hall. Oh, en ze kan ook nog een aardie moppie acteren.  Nu is het tijd om haar bars op Woo Hah! te laten horen.

Waar te zien? Zaterdag 2 juli 2016, 15.15 uur @ Bax Music Stage

4. Skepta
Naast dat deze grimekoning het in zijn eigen land al jaren ontzettend goed doet, brengt hij zijn grimeflows tegenwoordig ook overzees. Laten we stellen dat Skepta degene is geweest is het genre ook in Amerika helemaal hot maakte. Hij heeft iedereen flink laten wachten, maar vorige maand bracht hij zijn album Konnichiwa uit. Bassy beats, supersnelle lines en een delivery waar je u tegen zegt. Genoeg muzikale ammo om de hele stage en alles daar omheen flink op z’n kop te zetten.

Waar te zien? Zaterdag 2 juli, 16.30 uur @ Bax Music Stage

5. Sevn Alias
“Kifesh, je stresst om die meisjes”, waarom dan? Voor Sevn is het wel het laatste waar hij zich druk om maakt. Die is alleen maar bezig met het slopen van zo’n beetje ieder podium waar hij wordt geboekt. Zijn supersnelle straatrap met trapbeats, die zo rechtstreeks uit Atlanta had kunnen komen, doet het goed bij de Nederlandse hiphopliefhebber. Sterker nog, zelfs op Pinkpop was het een van de hoogtepunten. En dan kondigt hij vandaag ook nog eens aan dat hij SBMG, D-Double, Hef, Jairzhino en Kevin meeneemt. Brace yourself!

Waar te zien? Zaterdag 2 juli, 16:30 uur @ Funx Stage

6. Tyler, The Creator
Ook zo’n man die alles kan. Tyler is  aanvoerder van hiphopcollectief Odd Future, songwriter, producer, video-editor, acteur, grafisch vormgever. Alles. De rapper uit Californië verkocht van zijn tweede album al direct 90.000 kopieën en sindsdien is hij niet meer te stoppen. Vorig jaar bracht hij zijn laatste album Cherry Bomb uit en ook dat is een verzameling vol karakteristieke bangers die ongetwijfeld gaan zorgen voor een sicke show. Afgelopen jaar wist hij al Paradiso tot achter de bar in een pit te veranderen. Dat wordt wat zaterdag.

Waar te zien?  Zaterdag 2 juli,17.45 uur @ Snipes Stage

7. Mick Jenkins
Ze komen werkelijk uit alle windstreken van Amerika, want ook Chicago is represent dit jaar! En dan hebben we misschien niet de meest bekende, maar wel de meest talentvolle rapper uit Illinois op de timetable staan. De warme stem van Jenkins blijft iedere keer verrassen. Je kan even zijn laatste plaat Wave[s] checken, maar beter draai je gewoon nog even zijn debuut Water[s].

Waar te zien? Zaterdag 2 juli 2016, 17.45 uur @ Bax Music Stage

8. Vic Mensa
Mogen we eerlijk zijn? Jazeker, dat mogen we. Stiekem vinden we het helemaal niet zo erg dat Mac Miller het af laat weten, want zijn vervanger is toch toch net even wat toffer. Met Vic Mensa heeft Woo Hah! toch wel echt dé man van het moment op hun podium staan. De 23-jarige zit in dezelfde squad als Chance The Rapper, maar die zien we pas in november weer in Tilburg. 

Waar te zien? Zaterdag 2 juli 2016, 18.45 uur @ Bax Music Stage

9. Sonny Digital
Eigenlijk is deze artiest beter bekend van zijn beats dan van zijn eigen nummers. Doen de clubbanger ‘Tuesday’ met ILoveMakonnen en Drake, en ‘Same Damn Time’ van Future een belletje rinkelen? Die tracks zijn dus allemaal geproduceerd door deze held die zelf ook rapt. Onlangs nog bracht hij zijn nieuwe single ‘Mona Lisa’ uit.

Waar te zien? Zaterdag 2 juli 2016, 21.00 @ Parking Lot Stage

10. ScHoolboy Q
Schoolboy Q, kwam onlangs nog met ‘That Part’ ft. Kanye West en op volgende week komt zijn nieuwe album, Blank Face, uit. Grote kans dat we daar dus wat van kunnen horen op Woo Hah! Zonde dat Future er niet is, maar nu we die single van vorig week gehoord hebben, zijn we er langzamerhand van overtuigt dat dat nieuwe materiaal wel eens een ding kan worden.