Tijdens openingsconcerten Dekmantel met bootjes langs podia aan het IJ

Dekmantel verbindt Muziekgebouw, EYE, Bimhuis en Tolhuistuin tijdens openingsconcerten

Flip Kloet ,

Dekmantel komt dit jaar met iets unieks. Naast nieuwe namen voor de openingsconcerten van het festival, laat Dekmantel weten de bezoekers op een wel heel aparte manier te vervoeren tijdens de openingsavond. Aanwezige schipperen namelijk met bootjes tussen de grote culturele instituten aan het IJ. Het is de eerste keer dat de locaties aan het 'Blauwe Plein' op deze manier met elkaar verbonden zijn.

Voor de openingsconcerten op 4 augustus heeft de organisatie niet de minste acts weten te strikken. Zo komen de elektronica pionneers Cabaret Voltaire, het Braziliaanse jazz-trio Azymuth en afro-beat legende Tony Alan met band.

Verder staan optredens van Shackleton & Ernesto Tomasini - Devotional Songs, Alessandro Cortini, Matias Aguayo & The Desdemonas en Burnt Friedman & Jaki Liebezeit gepland voor de eerste avond van het festival.

Naast optredens kunnen bezoekers ook lezingen en films verwachten tijdens de openingsavond van Dekmantel. De zakelijk directeur, Mathijs Theben Terville, van Dekmantel vertelt: “We zijn heel trots op het feit dat deze unieke culturele instituten een gemene deler hebben gevonden in de muzikale visie van Dekmantel en samenwerken om tot dit prachtige programma van wereldformaat te komen.”