DTRH16: Lianne La Havas maakt iedere vijand tot vriend

Betoverende verschijning krijgt de hele tent met gemak mee

Flip Kloet ,

Down The Rabbit Hole heeft dit jaar een paar geweldige vrouwen op het podium staan. Denk aan het indrukwekkende optreden van PJ Harvey bijvoorbeeld. Maar er is meer. Nadat de killerladies van Savages vandaag het podium aflopen, komt een totale tegenpool de mainstage opgewandeld.

De rustige Lianne La Havas: het liefste meisje uit de muziekindustrie. Maar in zekere zin ook net zo makkelijk een powervrouw te noemen. Op haar eigen manier dan. Waar Savages krachtige rock spuugt, pakt La Havas haar gitaar op om op overtuigende wijze haar soul-liedjes over het publiek heen te blazen.

De jonge Britse bracht de afgelopen jaren drie platen uit, waarvan het laatste album Blood geweldig ontvangen werd. Het succes betekent dat deze jonge dame de kans krijgt om haar lieve liedjes en verschijning op de grote podia te laten zien. Ooit begonnen als achtergrondzangeres voor onder meer Paloma Faith, nu te vinden op de hoofdpodia van Pinkpop en DTRH en in stadions met Coldplay.

Dat moet dus wel wat zijn, op het podium?
Een ding is zeker. Lianne La Havas staat haar mannetje. Vol zelfvertrouwen steelt ze mannenharten én maakt van vrouwen BFF's. Tijdens ‘Tokyo’ toont ze zich kwetsbaar. Tijdens de pianosolo kijkt ze haar bandleden aan en stuk voor stuk knikken ze haar goedkeurend toe. Het Is goed Liannne.

Bouwt ze ook nog op naar een soort hoogtepunt?
Deze zangeres is er een van de constante kwaliteit.Er zijn geen momenten waarop je compleet wordt weggeblazen, maar je krijgt precies dat wat je van haar verwacht. Tijdens ‘Grow’ komt alles samen tot een enorme climax. La Havas nodigt het publiek uit om mee te zingen. 'I know ya’ll have great voice. Please sing along!' En als Lianne dat aan je vraagt, doe je dat natuurlijk meteen.

En het publiek?
Hier en daar een beetje tam. Sommige jongens zijn duidelijk meegetrokken naar het concert door hun vriendin, maar weerstand bieden tegen de charmes van La Havas is zinloos. Aan het begin van het optreden spelen de jongens nog met ballonnen of kletsen achterin de tent. Na vier nummers zijn ook zij muisstil.