DTRH16: Verrassende feestjes en awkward moments

Porta Parties vallen nooit in het water

Egbert Middelink ,

Huisfeestjes op DRTH zijn het helemaal. Spontaan opkomende feestjes midden in de nacht via ouderwets briefje in de hand gedrukt met alleen een telefoonnummer: bel voor een vet feestje! Bij de Porto Parties is de locatie niet meer geheim, het feestjes wel. 3voor12 trekt de danslaarzen aan..

Koude Koffie

De vrienden van de ‘Koude Koffie’ hebben uit 55 inzendingen de beste 18 feestjes geselecteerd. Ieder feestje heeft zijn eigen party playlist, deurbeleid, decor, specials, en meer om vervolgens twee en half uur lang met circa vijftig man los te gaan. Erik Jansen (37) en Richard van de Kamp (38) van ‘Koude Koffie’ organiseren al jaren samen bijzondere festival feestjes. 'Dit is eigenlijk een creatief project om deel te nemen in de aankleding van het festival, ' aldus Richard. Op basis van een ingevulde lijst hebben de twee mannen een selectie gemaakt: 'Best lastig om op basis van die antwoorden een keus te maken,' geeft Erik aan.

Valkuil BV

Jorijn ten Hove (30) organiseert zo’n eigen feestje: Valkuil BV, het meest flauwe kantoorfeestje dat je kunt bedenken, uitermate ongemakkelijk is en geforceerd gezellig moet zijn. Met foute muziek uit de jaren '80 waarop je de baas ongemakkelijk kleine danspasjes ziet maken. De voormalige docent Kunstvakken haalde haar inspiratie uit eigen ervaringen bij de bedrijfsfeestjes met vergelijkbare ‘akward moments’. Jorijn: 'Ik hoop wel dat het gezellig wordt, maar dan wel geforceerd gezellig.'