BKS16: Woodie Smalls pakt BKS groots aan

Belg is Vlaamse trots

Carlijn Kösters ,

Pass the Dutchie! Tussen de overheersende hoeveelheid Vlamingen op het Best Kept Secret-festival, komt jong talent Woodie Smalls, de trots van zijn land, vertegenwoordigen. Hoewel de rapper gewoon uit het land van onze zonnige zuiderburen komt, spreekt hij het publiek echter volledig in het Engels aan. Maar wat maakt het uit. Het is tenslotte hartstikke 'lit'. Shit is aan dus.

Twee dingen zijn in ieder geval helder: ‘fuck Stella from Brooklyn’ en ‘fuck Donald Trump’. De jongeman uit Sint Niklaas heeft duidelijk zijn ervaringen in Amerika nog niet geheel los gelaten. Of dat erg is? Zeker niet: het vormde namelijk de inspiratie voor een reeks nieuwe nummers van de Belg. Het licht-agressieve sfeertje valt daarbij erg lekker bij het publiek in Stage Three. Hierdoor pieken Woodie en zijn clan niet enkel bij 'About the Dutch', want ook zonder nationale referenties gaat het Hilvarenbeekse publiek erg lekker op de hip-hop.

But what 'About the Dutch?'
Vergis je niet; voor hen die zich laten misleiden door het feit dat mr. Smalls pas net 20 is, de nummers gaan als vanouds over de bitches, drugs en centjes. Zo dus ook ‘ons gras’.

En zijn nieuwe plaat?
Planet Shrooms wordt met open armen ontvangen door de menigte in Stage Three. Maar geef toe: zijn we ook niet allemaal een beetje verliefd op Woodie?

Een uitnodiging voor meer hip-hop in de Beekse Bergen?
Absoluut. Liefhebbers zijn er zat; de menigte springt fijn door tot  het einde van de Smalls-show. Als het er iets toe doet, is dat wel vragen om meer.