BKS16: Alles voelt bij Dazzled Sticks als een hit

Hoppa, weer wat zieltjes gewonnen

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Sinds gelegenheids duo Dazzled Sticks een radiohit had met ‘Tunnel’ weet het publiek ze ook goed te vinden. Ondanks dat eindelijk de zon doorgebroken is, staat het bijna vol in de bloedhete Stage Three.

De verdeling tussen de twee is intussen bekend. Tjeerd Bomhof, ofwel Dazzled Kid, neemt de stuiterende electrobeats voor zijn rekening, speelt daar live nog gitaar overheen. Sticks doet het grootste deel van de zang en rap, en is de showman van de twee. Nonchalante praatjes, net te stoer op een goede manier. Voor het begint stelt Sticks voor de zekerheid zichzelf en het project nog even voor. 'Wie kent Sticks al?' vraagt hij in de derde persoon. 'Wie mij al kent, weet dat mijn teksten over diepgaande shit gaan. De antwoorden op de vragen van het leven, waar je al jaren naar zoekt: Ik heb ze.'

Wat voor vragen zijn dat dan bijvoorbeeld?
Als hij hem had gespeeld, had het natuurlijk over de allerbelangrijkste vraag kunnen gaan die Sticks laatst in een ongemakkelijke reclame beantwoord heeft. De vraag welke verzekeraar je moet kiezen. Gelukkig gaat het daar niet over vandaag. Maar wel over dates met stinkende meisjes die zelf hun deodorant maken, hooligans in Bloomingdale, dat soort dingen. En natuurlijk zo gevat geformuleerd als dat je van hem gewend bent.

Zo veel Nederlandstalige acts staan er niet dit weekend. Doet dat nog iets?
Zeker. Lang niet iedereen zal de nummers buiten 'Tunnel' en 'Dans' kennen. Maar de refreintjes die Bomhof schrijft, zitten binnen een nummer al in je hoofd, waardoor er opvallend veel vanaf halverwege de songs wordt mee gezongen. Alsof alle nummers hits zijn die je al lang kent.

Maar dat weten we allemaal al he, gebeurde er nog iets bijzonders?
Nou, dat het hele publiek zijn middelvinger de lucht insteekt bij ‘Hooligans in Bloomingdale’ is wel een momentje. Dat doet het duo altijd, maar hier doen zelfs de keurigste types mee. Het echte moment is als voor ‘Tunnel’ versterking wordt ingevlogen. 'We doen normaal niet aan featurings, maar dit is anders,' kondigt Bomhof de gast aan. 'Dit is de gast waar ik al zeven jaar alles mee deel, behalve het bed.'  Mathias Janmaat, de frontman van Bombay, stapt het podium op om de hit nog wat extra kracht bij te zetten. Het werkt, kijk maar hoe de zaal ontploft. Hoppa, weer wat zieltjes gewonnen. De rek is er nog lang niet uit.