BKS16: Band of Horses toch nog niet klaar voor hun funeral

Het vijftal brengt zondagavond tot leven

Carlijn Kösters ,

Terwijl een levensgroot paard als een Griekse mythe via het voorvak naar het podium wordt getild, rollen bij frontman Benbijna de ogen uit zijn kassen. De zon is aanwezig, de modder (gedeeltelijk) verdwenen en het vijftal speelt vlekkeloos als vanouds. Met na een lange tijd weer nieuw werk, geniet het hele veld. De vraag is echter wel een beetje of er meer van blijft hangen dan enkel het paard.

Brede grijnzen vanaf het podium en brede grijnzen in het publiek. Meer zondagsgevoel gaat er niet komen op de mainstage. Waar Bridwell zittend begint, met de pedal steel als visitekaartje,eindigt hij energiek. Het publiek geniet met eindelijk wat vitamine D op de bol. Een steengoede liveband waarvan het geluid niet onderdoet voor dat van hun albums.

Maar Band of Horses, past dat niet beter in een tent?
Nee, het is een perfecte hoofdpodium-act. De zon, de ruimte en de sfeer doet het gehele veld goed, waardoor er een mooie assist wordt gemaakt voor een memorabele laatste avond.

Gaan ze nou na 'Funeral' weer hun kist in?               
Dat is geen toeval: 'Funeral' als laatste nummer? Het mooiste en bekendste voor het eind bewaren. Daar zijn de tranen. Maar we hoorden vandaag ook eindelijk weer nieuw werk en ook dat ervaart de weide als een warm bad. 

Blijft er verder nog iets hangen, naast het beeld van het paard dat dramatisch uit beeld wordt gedragen?
Het optreden is een fijn ontspanuurtje na bijna drie dagen muzikale krachtmetingen in Hilvarenbeek. Voor vernieuwending moet je misschien bij andere bands op het blokkenschema zijn,