BKS16: Wild Nothing komt paar uur te vroeg

Etenstijd verpest shoegazefeest

Carlijn Kösters ,

Stage Five transformeert tot een hotbox, terwijl het publiek van Wild Nothing de tent uit spacet. Dromerige psychedelica, met naast veel synthesizer ook een goede portie gitaar: een prima combinatie om in op te gaan, maar het is hier simpelweg nog nét iets te vroeg voor.

Neem een stoner/shoegaze-band, terwijl die patat kapsalon de maagklap nog maar net gepasserd is. Werkt dat? Nou, toch niet helemaal. Kwalitatief is er niets aan te merken op Wild Nothing: een gebalanceerd mix van elektronische tonen en snaren. Toch slaat het totaalplaatje de plank gewoon net mis: het publiek is er simpelweg nog te nuchter voor. En waar de sfeer nou eenmaal niet echt van het podium af komt, heb je andere middelen nodig.

Staat er überhaupt wel iemand voor het podium rond etenstijd?
Aan publiek geen gebrek. Kenners van de band hebben zich in de tent verzameld, om al dromend hun zaterdagavond voort te zetten. Voor sommigen is enige herkenning genoeg vermaak. Van verdere sfeer valt niet te spreken. Wel van zoutzakken. 

God, wanneer is het dan wel goed?
Een uur of drie later. Bier in de mik, avondvlinders en lekker meedromen. Helaas is de band dan al weer onderweg naar Parijs voor de volgende show.

Kan dat dan wel, sfeer bij shoegazers?
Iets met een feestje en zelf de slingers ophangen. Goede muziek komt er in ieder geval wel uit.