BKS16: The Black Box Revelation geen bijzondere openbaring

Stage One-opener cruiset over natte BKS-snelweg

Pieter Heijboer ,

Tegelijk met ‘hun’ nationale team trapte het Belgische The Black Box Revelation Stage One af. Een degelijke, maar weinig openbarende show. Twee zangeressen kleurden de garagerock van het duo in, waardoor het in ieder geval meer werd dan platte gitaarmuziek.

Garagerock door een duo. Een basgitarist wordt niet gemist want met z’n tweeën gaan ze wel degelijk hard en laag genoeg. Het optreden van de zwarte doos is op zichzelf geen bijzondere openbaring. Gelukkig voegen twee zangeressen zich halverwege bij de heren. Gewapend met een vocabulaire dat verder reikt dan wat oe’s en aah’s – die overigens ook gewoon voorbijkomen – zijn de dames een welkome aanvulling.

Een terechte opener van Stage One?
Ja, The Black Box Revelation is een gezellige band voor iedereen. Bij een hitje als ‘My Perception’ zingen velen mee en voorbij de geluidsmannen wordt meegeklapt en gejuicht.

Is het alleen maar vrijheid en blijheid?
Bijna wel. Het concept van het duo biedt weinig bijzonders. Simpele drumpartijen, pompende gitaarriffs en bijpassende rauwe zang. Rock om je goed bij te voelen. Gelukkig laten de heren bij het onheilspellende ‘Highway Cruiser’ zien dat ze ook nog andere muzikale smaakjes in huis hebben.

Hebben ze last van hun nationale team dat tegelijk speelt?
Nee, de modderpoel voor het podium staat goed vol. Voor wie de wedstrijd tegen Ierland echt niet wil missen, is er ook niks aan de hand. De score wordt op een bord op het podium bijgehouden en mensen met goede ogen kunnen live meekijken via een laptop.