BKS16: Glass Animals laat oestrogeen koken

Britse bas-hypnose tegen gure kwaaltjes

Carlijn Kösters ,

Als het veld langzaam verandert in een zee van modder, offert het Best Kept Secret-publiek de droge sokken op voor de jongens van Glass Animals. Hypnotiserende indie, geproduceerd door een kwartet dat haast niet Britser kan. Het oestrogeen kookt onder de regenponcho’s, terwijl de heren op het podium zich zichtbaar comfortabeler voelen.

Waar Glass Animals voorheen nog wat ongemakkelijk over kon komen op het podium, vertrekken ze tegenwoordig uit Engeland met meer bravoure in de donder. De band uit Oxford geniet zichtbaar van de reacties uit het publiek. Met een nieuw album op komst en een steeds groter groeiende fanbase, durft Glass Animal meer en meer uit de eigen comfortzone te stappen en vaste trucjes los te laten.

Vertel: nieuw werk?
Jazeker!  Terwijl de fans deze maand vast lekker werden gemaakt met de albumcover van How To Be A Human Being, geven de mannen op Best Kept Secret het publiek alvast een voorproefje van die nieuwe plaat. Een hypnotiserende bas, lekker tempo en het vertrouwde getover met woorden. Dat wordt nog pittig, wachten tot augustus.

Zijn het alleen de sokken, die nat worden?
Dat ligt eraan. Het publiek heeft het in ieder geval erg naar zijn zin. Zelfs al heeft de persoon in kwestie geen eierstokken...

En die vaste trucjes, hoe zit het daar dan mee?
Ondanks dat Kanye - als vaste prik - wordt gecoverd , is het duidelijk zichtbaar hoe het viertal de afgelopen tijd gegroeid is. Ontspannen, strak en gemotiveerd: Glass Animals stuurt na een uur een bevredigd publiek terug de modder in.