3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 37)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Prince, Sticks & Big2, Børns en HAEVN

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Achteraf luister je het natuurlijk weer hieronder terug of via onze podcast. Deze week onder meer gloednieuwe Prince, een heuse Soulwax-remix van Tame Impala, een wel heel verse (gisteren nog in de studio!) samenwerking tussen Sticks & Big2 en een bijzonder verhaal van HAEVN, dat oorspronkelijk met 30 seconden durende reclamemuziek veel buzz creëerde.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1 Tame Impala - Let It Happen (Soulwax remix)
Let It Happen werkte natuurlijk altijd al fantastisch op de dansvloer, die gigantische knaller van Tame Impala. Maar zou het niet nog dikker kunnen? Oh, jazeker. Dinsdag was er opeens een remix van het Belgische Soulwax van de nieuwe Tame Impala single Let It Happen, die voor de dansvloer nog beter geschikt is dan het origineel. En voor de muzieknerd: de Belgen hebben de riff van Japan’s Adolescent Sex (een hit uit 1978) erin verstopt.

2 Oddisee - That’s Love
Een van de grote verrasingen van Into The Great Wide open was het optreden van de Amerikaanse rapper Oddisee, die het ook nog eens heel goed doet met liveband. Dit is de single van zijn meest recente album The Good Fight. De rapper uit Washington maakt old-school hiphop en had al een culthit met Paralysed.

3 Borns - Electric Love
Je kent de Amerikaanse band van de single 10.000 Emerald Pools. De BBC heeft nu net deze nieuwe single op de playlist gezet. Enne, bovendien is het een ontzettend leuke liveband. Keertje live zien? Goed nieuws: ze komen op 5 november in de Q Factory in Amsterdam en we maken er meteen een 3voor12 Presenteert van.

4 Little Comets - Little Italy
Het Britse trio Little Comets maakte al twee albums voor platenmaatschappijen, maar doet nu alles weer ouderwets zelf. Dit is de single van hun derde album In Search Of Elusive Little Comets. Klinkt als Vampire Weekend, door afrobeat geïnspireerde indierock. 

5 Fresku - Angst
Deze week is Nooit Meer Terug van de Eindhovense rapper Fresku het 3voor12 Album van de Week, een bijzonder eerlijk en emotionele plaat waarin Fresku ons de spiegel voorhoudt. Over white privilege, over de relatie met je familie en over de liefde. Het album komt nu op 5 binnen in de Nederlandse albumlijst, en er staat ook een hele verdienstelijke bonustrack op: Angst. 

6 Troye Sivan - Wild
De twintigjarige acteur en zanger Toye Sivan uit Australie ken je misschien nog van de megahit Happy Little Pill. Dit is de single van zijn nieuwe EP, die ook WILD heet. Hij maakt elektronische dancepop. 

7 HAEVN - Finding Out More
Twee Nederlandse muzikanten, die succesvol zijn met het maken van korte muziek voor autoreclames, kregen zoveel verzoeken de nummers helemaal uit te werken, dat ze het toch maar gedaan hebben. Met hulp van London Grammar-producer Tim Bran hebben ze nu opeens een van de meest verkochte tracks in iTunes. Klinkt inderdaad naar London Grammar, maar ook leuk voor de liefhebbers van SOHN.

8 Prince - Million $ Show
Phase One is het nieuwe album van oudgediende funkmeister Prince. Het is voorlopig alleen maar te horen via de streamingdienst Tidal. Vinden we het goed? Nee, eigenlijk valt het een beetje tegen, maar oordeel vooral zelf.

9 Disclosure ft. Lion Babe - Hourglass
Plotsklaps kwam daar vanavond weer een nieuwe albumtrack los van het tweede Disclosure-album Caracal, dat 25 september uitkomt. Lionbabe is dus een neo-soul-duo uit New York, en dit is weer een typische housetrack om even lekker op te shufflen.

10 Say Yes Dog - A Friend
Uit Duitsland en Luxemburg komt het electropoptrio Say Yes Dog. Hun debuutalbum Plastic Love staat nu op de Luisterpaal. Ze hebben ook een tijdje in Nederland gewoond, maar wonen nu in Berlijn.

11 Sticks & Big 2 - Waar Wacht Je Op
Opposites en Opgezwolle samen? Al jaren roepen Sticks en Big2 dat ze eens samen de studio in zouden moeten duiken. Deze week kwam het er eindelijk van, en waarom zou je dan wachten met uitbrengen? Nee joh, ze gooiden Waar Wacht Je Op meteen de ether in. Gisteren nog in de studio, nu op je radio. 

12 C Duncan - Say
De Schotse componist Christopher Duncan heeft een langzame sleeper-airplayhit op Radio 2 notabene met dit nummer van zijn debuutalbum Architect, voor de liefhebbers van indiefolk als Grizzly Bear.