Dance-circus Valhalla doet mee aan Serious Request-challenge Roosmarijn Dance-circus Valhalla doet mee aan Serious Request-challenge Roosmarijn

Collectebus gaat zaterdag rond in de RAI

, Freek Verhulst

Dance-circus Valhalla doet mee aan Serious Request-challenge Roosmarijn

Collectebus gaat zaterdag rond in de RAI

Freek Verhulst ,

Roosmarijn gaat tijdens Serious Request 24 uur in het Glazen Huis zitten voor een challenge. En die challenge is: zoveel mogelijk geld inzamelen voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Roosmarijn is van zaterdagmiddag tot zondagmiddag aan de beurt, dus gaan we zaterdagnacht in het nachtleven collecteren onder het motto We All Benefiet. Eén van de grote evenementen die meedoen met de collecte, is dancefeest Valhalla (met 25.000 man in de RAI), met tussen acts als Joris Voorn en FeestDJRuud ook optredens van het Chinees Nationaal Circus.

"Voor het Chinese Nationaal Circus hebben we goed ons best moeten doen", vertelt Thomas Kronenberg van Valhalla. "Maar ze waren in de buurt met hun Europese tour en we hebben ze zover gekregen dat ze een verkorte versie van hun spectaculaire show als opening gaan spelen, met onder meer een Chinese drakendans. Gedurende de nacht doen ze ook nog wat shows naast de dj's op het podium." En dat is niet de enige bijzondere circusact, want ook de tv-hypnotiseur van de jaren '90, Rasti Rostelli, komt langs.

Maar gelukkig mogen ook de Rode Kruis-vrijwilligers op bezoek komen in de RAI. "De hele opbrengst doneren wordt wat lastig, maar jullie zijn van harte welkom om te komen collecteren." Alle bezoekers zijn trouwens gevraagd om verkleed te komen, en daar heeft Kronenberg nog wel een tip voor: "Als je nou als Rasti Rostelli komt, kun je natuurlijk proberen om zelf mensen te hypnotiseren om te doneren voor Serious Request!"

Organiseer jij zelf ook een benefietavond? Of organiseer je toevallig toch al een feestje waar je best een deel van de opbrengst kunt missen voor het goede doel, of kun je een collectebus op de bar of bij de garderobe zetten? Kortom: Wil jij ook meedoen aan de challenge van Roosmarijn? Dat kan hier! Elke euro helpt!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12