No-budget video van The Black Cult is de Groningse Smack My Bitch Up

Noordelijke garagerock scene verenigd in Find A Way

Menno de Meester ,

Het debuutalbum van de Groningse garagerockers The Black Cult komt steeds dichterbij. In juni waren ze al te gast in 3voor12 Radio en vertelden ze dat hun album al klaar was. Nu is er ook een releasedatum: 28 januari. Eerst verschijnt de video van Find A Way, waarin de kenners ook de rest van de noordelijke garagerockscene kunnen ontdekken. Zanger Douwe Doorduin vertelt hoe het clipje tot stand is gekomen.

"Wij hebben met de band niet zoveel met videoclips. Vroeger maakten we gewoon een timelapse van drie kwartier door de stad lopen. Het leek me grappig om zoiets als de video van The Prodigy te maken, maar we wilden er geen geld eraan uitgeven. Een no-budget video. Een skateboardwinkel uit Hoogeveen vindt onze band heel leuk had wel een GoPro voor ons. Die heb ik op m'n kop gezet toen de Popronde in Groningen was. Daar is een enorm slechte videoclip uitgekomen, haha."

Doorduin noemt de video een soort visitekaartje van de stad Groningen. De beelden zijn geschoten bij poppodium Vera, volgens de zanger "het Mekka van Groningen, of nee, van Nederland", en in "het undergroundpareltje" de Gym, dat volledig wordt gerund door kunstenaars. "Ik had nog helemaal geen ervaring met video's maken. Het was wel even stressen, we bleken nog te weinig materiaal te hebben, dus heb ik gisternacht thuis nog het einde gemaakt." Verser krijg je ze niet, zie hier de splinternieuwe video van The Black Cult.