Nederlandse drum-'n-bass-act June Miller zit in de nieuwe Need For Speed

Bart van Dijk van June Miller over hun bijdrage aan de soundtrack

Freek Verhulst ,

In de drum-'n-bass-scene is June Miller bepaald geen onbekende act, maar wellicht dat de naam binnenkort ook daarbuiten een belletje doet rinkelen. De track 'Stormtrooper' is namelijk opgenomen in de soundtrack van de nieuwe Need For Speed-game. Het is een duistere drum-'n-basstrack, in samenwerking met de Engelse grime-groep Virus Syndicate. Roosmarijn belde in 3voor12 Radio met Bart van Dijk van June Miller.

Of ze de effecten van een Need For Speed-soundtrack al merken aan de streams? "Nee, dat nog niet", vertelt Van Dijk. "Misschien komt dat als de game wat langer uit is en mensen hem wat meer gespeeld hebben. Op YouTube merken we het wel. Daar zie je inmiddels pagina's vol met alleen maar Need For Speed-hits."

Electronic Arts kwam bij de Nederlanders terecht via de Engelse publisher van de twee. "Hij had twee tracks doorgespeeld. Daaruit hebben ze Stormtrooper gekozen. Waarom? Dat hebben we nooit van ze gehoord. Ik denk dat die het beste bij de game paste. Stormtrooper heeft net als de game een duistere sfeer, maar dat heeft eigenlijk al ons werk, haha."

De track is een samenwerking met Virus Syndicate, een grime-groep uit Manchester. "We kennen ze al heel lang. Niet persoonlijk, maar we hebben ze wel veel gezien. Deze track vonden we gelijk goed bij ze passen, dus toen hebben we gelijk een mailtje gestuurd. Binnen twee weken was het geregeld: wij stuurden de muziek op en zij gingen in hun eigen studio aan de slag."

Zelf heeft Van Dijk overigens nog niet kunnen racen met zijn eigen track op de achtergrond. "EA heeft de game wel opgestuurd, maar ik heb zelf helaas geen PlayStation."