MM15: Kijk alle 3voor12 sessies terug

Alamo Race Track, Aquilo, BRNS, Fyfe, Menace Beach, Maask, The Mysterons, Villagers, Weval, Will Butler

Redactie 3voor12 ,

Ook dit jaar was 3voor12 weer aanwezig op het Rotterdamse kunstenfestival Motel Mozaique met een eigen podium, ditmaal in de Kornuit-tent op het Schouwburgplein. Hier kwam een aantal hoogtepunten uit het programma van Motel Mozaique langs voor sessies, kijk ze hier allemaal terug!

Vrijdag 10 april

Maask
De vervanger van The Districts was een hoogtepunt op Grasnapolsk. Performance art is een statement: piemel uit je broek en opruien de boel", noteerde 3voor12 Gelderland. Hoe hij het deed in zijn MoMo-sessie, zie je hier: 

BRNS
BRNS (spreek uit Brains) komt uit Brussel en bestaat sinds 2010. Vier multi-instrumentalisten spelen eclectische maar catchy indierock, met veel ruimte voor experiment en gelukkig niet zonder typisch Belgische groove. 

Alamo Race Track
Alamo Race Track is terug met de uitstekende rootsy indieplaat Hawks. Op Grasnapolsky bewees de band rond Ralph Mulder al live in goeden doen te zijn, op Motel Mozaique alleen maar meer. Uiteraard kwamen ze ook een sessie doen:

Weval
De Amsterdamse Kompakt-talenten Weval weten festival na festival te imponeren met hun warme, melodieuze techno. Eerder stonden ze nog op DGTL, vorig weekend kon je ze gaan zien op Motel Mozaique en daar deden ze ook deze 3voor12-sessie:

Zaterdag 11 april

Aquilo
Het Engelse duo Aquilo is tot nu vooral bekend van de single You There, die op de playlist van BBC Radio 1 terechtkwam. Oorspronkelijk komen ze uit de harde rock, maar tegenwoordig maken ze kalme, filmische electropop.

Fyfe
Meer dromerige electropop van de Engelsman Fyfe, die soms meer richting de folk gaat (inderdaad, ook een beetje in het straatje van alt-J). Voorheen bekend als David's Lyre. 

Villagers
De Ierse folkband Villagers is terug met het nieuwe album Darling Arithmetic en kwam dat nét voor de release vieren op Motel Mozaique. 

Will Butler
Will Butler is natuurlijk vooral bekend als bandlid van Arcade Fire en broertje van frontman Win Butler. Maar hij heeft nu ook de prima soloplaat Policy uit en kwam nummers als het aanstekelijke Anna en prettig rammelende Take My Side vertolken in deze sessie:

The Mysterons
Wat krijg je als je de retro-psychedelica van PAUW en funky grooves van Jungle by Night (letterlijk) samenvoegt? Inderdaad: The Mysterons, een band van PAUW-frontman Brian Pots, drie leden van Jungle by Night en zangeres Josephine van Schaik.

Menace Beach
Deze band uit Leeds kwam begin dit jaar met de toffe debuutplaat Ratworld, die varieert van My Bloody Valentine-achtige droompop (Blue Eye) tot aanstekelijke garagepop (Tastes Like Medicine). Het beste uit de jaren negentig in één band, maar niet zonder hedendaags jasje.