LGW15: 3voor12 sessies en interviews bij The Village Wolvenplein

Met o.a. The Pop Group, Wavvves en Josh T Pearson

Sjoerd Huismans ,

Natuurlijk hebben we weer een bijzondere locatie geregeld voor de 3voor12 sessies op Le Guess Who?, namelijk een voormalige gevangenis op het Wolvenplein (de oudste van Nederland, nu hotspot 'De Vrije Wolf') waar nu koffietent The Village zit. Kom vooral langs dus, want er zijn – gratis toegankelijke – sessies en interviews met o.a. Wavves, Liima, Hooton Tennis Club en Songhoy Blues. Meer bevestigingen volgen.

VRIJDAG:

15:30 uur - Bully (Sessie)
Op de afgelopen editie van London Calling werd het nog maar eens duidelijk: jaren negentig rock is bezig een een revival en Bully is momenteel een van de tofste bands binnen die stroming. Verwacht grungy gitaren, rauwe vrouwelijke vocals en vooral veel volume.

16:30 uur - Liima (Sessie+Interview)
Liima is een deel van Efterklang plus de Finse percussionist Tatu Rönkkö, ze zijn in deze vorm nog niet zo lang bezig maar deden al een overtuigende show op Best Kept Secret met dromerige electropop over complexe ritmes. De band met onder meer vrolijke dandy Casper Clausen schuift ook aan voor een interview.

17:30 uur - Hooton Tennis Club (sessie)
Tussen al het psychedelische geweld, de noise-kanonnen en de vergeten parels uit de muziekgeschiedenis op LGW? is zo’n bandje als Hooton Tennis Club meer dan welkom. Jengelende gitaren, een zanger die tegelijk enthousiast als verveeld is en popliedjes die gewoon na drie minuten weer klaar zijn.

ZATERDAG:

12:45 uur - The Besnard Lakes (sessie)
Jace Lasek is misschien geen naam die meteen een belletje doet rinkelen, maar hij produceerde albums van de creme de la creme van de Canadese indie zoals Wolf Parade, The Dears en Stars. Samen met zijn vrouw Olga Goreas vormt hij de kern van hun eigen band The Besnard Lakes, en die is zeker een aanrader voor liefhebbers van bands als Arcade Fire, Broken Social Scene of zelfs My Bloody Valentine.

15:30 uur – Ultimate Painting (sessie)
James Hoare en Jack Cooper kennen elkaar van de tours die ze deden met hun respectievelijke bands Veronica Falls en Mazes. Ze vonden elkaar in een gedeelde liefde voor de Beatles en The Velvet Underground, werden al snel goede vrienden en maakten onder de naam Ultimate Painting in korte tijd al twee platen met wonderschone janglepop.

16:30 uur - Wavves (sessie)
Wavves is al jarenlang een vaste waarde op de alternatievere Nederlandse festivals: de Amerikanen spelen gruizige garagerock met punkinvloeden en nihilistische teksten. Onlangs maakten ze een gezamenlijke plaat met de vrienden van Cloud Nothings, maar ook oudjes als King of the Beach blijven toppers.

17:30 uur - Josh T Pearson (sessie + interview)
Singer/songwriter Josh T Pearson is bekend van zijn voormalige band Lift to Experience maar sinds 2011 (na bijna tien jaar afwezigheid) staat hij solo op de kaart dankzij de magnifieke folkplaat Last of the Country Gentlemen. Oorspronkelijk uit Texas opereert hij nu vanuit Berlijn.

ZONDAG:
15:00 uur - Iguana Death Cult (sessie)
Iguana Death Cult heeft zichzelf bewezen als misschien wel dé fuzzed out garagerockband van de Popronde dit jaar. Natuurlijk mogen ze dat ook op Le Mini Who? gaan bewijzen en komen ze langs bij 3voor12. Voor fans van Ty Segall, Thee Oh Sees en Together Pangea. 

15:30 uur - The Pop Group (interview)
De oude rotten van The Pop Group bleken dit jaar op Best Kept Secret nog net zo fris als in 1977, en maakten weer een chaotisch potje post-punk met funk-invloeden. Ook kwam dit jaar comebackalbum Citizen Zombie uit. Vóór BKS stonden ze in 1979 voor het laatst in Nederland, nu meerdere keren in één jaar. Waar komt de plotselinge drive vandaan?

16:30 uur - Songhoy Blues (sessie)
Songhoy blues is een vooraanstaande woestijnbluesband uit Mali. Ze hebben een heftig verhaal: Garba Touré werd door jihadisten verdreven uit het noorden van Mali, zijn thuis. Vanuit het zuiden en later vanuit Engeland maakte hij verbeten woestijnblues, als troost voor hemzelf en andere vluchtelingen. De gitarist van Yeah Yeah Yeahs produceerde debuutalbum Music in Exile.