DTRH15: Op zoek naar Mr. Hotot

Wie is toch die man die zo enorm lang wachten kan?

Tekst en foto's: Xavier Teerling ,

Sommigen was het vorig jaar al opgevallen. Ook deze editie van DTRH is hij er weer. De jongen die ruim een uur van te voren al paraat zit voor het concert in de Hotot. Precies in het midden, de beste plek voor het podium, zit hij te wachten tot het showtime is. Maar wie is die jongen? En waarom zit hij al een uur van te voren in z’n eentje te wachten in de Hotot?

Festivalganger in spé?

Ik ben Sam, 25 jaar oud en woon in Den Haag. DTRH 2015 is mijn tweede festival. Vorig jaar was het voor het eerst dat ik naar een festival ging. In mijn eentje. Ik ben eigenlijk geen festivaltype. Ik ga af en toe naar een concert, dat wel.
Maar ik ben wel de komende jaren hier te vinden.

Waarom DTRH?
DTRH is echt mijn festival. Het is rustig en overzichtelijk. Niet te ver lopen naar en tussen de verschillende podia, ook een heel groot pluspunt. Ik ben alleen en ga ook alleen naar de concerten. Dat vind ik fijn. Je hoeft met niemand rekening te houden en ik kan gaan en staan waar ik maar wil. Ik kom voor de muziek, dat staat bij mij echt op 1.

Ik ga van te voren dichtbij het podium zitten, ruim op tijd want dan ben ik zeker van de beste plek. Dan zit ik midden in de muziek. Zo voel ik echt interactie met de artiest. Hotot is ’mijn podium’. Hier komen de grote namen die ik graag wil zien. Ik slaap niet in een tent maar heb een podpad gehuurd. Ik wil wel goed kunnen slapen. Dat is belangrijk. Net zoals goed eten.

Ik ben graag op tijd voor een concert maar dat is niet de reden waarom ik zo vroeg in de Hotot ben. Ik kan niet twee concerten lang staan. Dus dan zoek ik een plek waar ik even rustig kan zitten.

Ik kijk erg uit naar Leftfield ondanks dat ze niet meer in de originele lineup spelen. Leftism is een klassieker.

Wie is Mr. Hotot?

Naam: Sam
Leeftijd: 25
Woont in: Den Haag, bij mijn ouders
Drugs: nee
Alcohol: nee
Rijbewijs: nee
Burgerlijke staat: vrijgezel
Beroep: studeert Informatie dienstverlening en informatiemanagement
Favoriete album: OK Computer - Radiohead

Sam in vijf woorden:
Beetje verlegen
Open
Nieuwsgierig
Enthousiast
Geïnteresseerd