DTRH15: Graven in het randprogramma

Geen kuil voor een ander bij Kuili Kuili

Tekst & foto's: Xavier Teerling ,

De Groene Heuvels, het festivalterrein heeft een flinke recreatieplas. Met een strand. En bij strand hoort een kuil. Festival of niet. Kuili Kuili springt in dit gat in de markt.

Graven op contractbasis
Bij Kuili Kuili graaf je je eigen kuil. Maar dat gaat niet zomaar. Je kunt niet als een dronken Duitser je schop ergens in de grond steken en het op een graven zetten. Alles gaat - hoe kan het ook anders - op zijn Nederlands. Met een heuse kavelverdeling, een intake/gesprek en een overeenkomst.

Bij het verlaten van je kuil moet je je kavel weer netjes achterlaten zoals je hem ontving na het tekenen van je contract. Een kuil voor een ander graven is hier dus uit den boze.

Service gegarandeerd
Tom is sinds een dag toezichthouder bij Kuili Kuili. 'Een baan met extreem veel verantwoordelijkheid. Bij het verlaten van je kuil moet je hem wel dempen. Je kunt niet zomaar vertrekken. Ik controleer daar streng op.'

Pluspunt: de Kuili Kuili drankenservice. Lig je in je kuil en heb je zin in een koel drankje? Het enige dat je hoeft je doen is een bestelling plaatsen en Kuili Kuili serveert je drankje in je eigen kuil.

Kuilbewoners
Marijn (links), 18, woont in Winssen. En dat is twee kilometer verderop. ´Dit is mijn eerste DTRH. Vorig jaar mocht ik niet, toen was ik nog 17. Ik kom wel regelmatig bij De Groene Heuvels, een paar keer per jaar. Om te zwemmen. Het graven van een kuil geeft een fijn kinderlijk gevoel'.

Max, 24, woont Nijmegen. 'Als je vertrekt moet je kuil weer dicht gooien en het plekje weer achterlaten zoals je het eruit zag. Je creëert en verwoest. Mooi toch?'

Kuil te koop
Niels (links) en Bas, beiden 26, uit Kampen. 'We hebben onze kuil meteen te koop aangeboden. Voor niets gaat de zon op tenslotte en we willen ook graag iets terug voor onze tijd en inspanning maar de kuilenmarkt blijkt compleet ingestort. We zitten hier nu een uur en hebben nog geen enkele potentiële koper gezien. Onze kuil heeft de perfecte maat en diepte. En hier het precies zes graden warmer dan boven de grond. Wie maakt ons los?'