Best Kept Secret: De Early, Early EARLY birds

Voor 100 euro naar Best Kept Secret 2016

Tekst: Bas van Duren en foto: Jostijn Ligtvoet ,

Je hebt vroege vogels, en je hebt kuikens die nog maar net uit het ei zijn gekropen. Best Kept Secret zet haar zinnen op de laatste groep en komt op de zondag met een actie die we in Nederland tot zover nog niet hebben gezien. Voor 100 euro al een kaartje voor BKS 2016. Dan moet je zonder enige vorm van line-up wel enorm fan zijn van het festival, wil je daarover nadenken. Wie zijn die hardcore-fans?

Marlies (23), Coen (24) en Sophie (24) uit Amsterdam waren allemaal ergens anders op het terrein toen Best Kept Secret het nieuws aankondigde. Op hun vaste hangplek aan het strand spreken ze af en er wordt hardop nagedacht of ze de kaartjes zouden kopen. Coen: "Van discussie was er amper sprake, binnen één seconde waren we eruit." Voor het trio dat nog geen editie van BKS heeft gemist, hoeft er komend jaar niet zoveel anders te zijn. Sophie: "Hopelijk is de line-up dan weer net zo goed. Ik vind het fantastisch dat er gewaagde uitstapjes worden gemaakt zoals Jonny Greenwood & The London Contemporary Orchestra. Als ik dan toch een wenslijst mag indienen, heel graag weer Arctic Monkeys, maar ook Nick Cave, Patti Smith of Kendrick Lamar."

Ook niet onbelangrijk: hoe hoopt het trio de kaartjes in een jaar tijd niet te verliezen? Ze beginnen te lachen. Marlies: "Die vraag stelden wij ook al." Coen: "Ik ga hem in een grote envelop stoppen en dan heel groot ‘Best Kept Secret’ erop schrijven." Marlies: "Ik denk dat ik mijn ticket bij mijn ouders bewaar. Dat is misschien nog wel het veiligst."

Dan Katja (45) uit Deventer, die helaas niet op de foto wilde. Ook zij is een fan van het allereerste uur en hoefde niet lang na te denken over de aanschaf  van de tickets. "Ik ben al jaren op Lowlands geweest, maar ik vind Best Kept Secret heel erg leuk omdat het zoveel kleiner is en het eten erg goed. Ik heb begrepen dat het niet is uitverkocht en dat is niet eens zo erg. De hoeveelheid mensen die er nu zijn vind ik perfect."

Als het aan Katja ligt, zou er maar één ding veranderen: "Iets meer gitaarbands zou wel fijn zijn. Ik ben ontzettend fan van Red Fang, maar dat is misschien al te lastig voor Best Kept Secret. Ja, ik heb Black Mountain gekeken, maar dat viel mij toch tegen. Toen ben ik naar Kate Tempest gegaan en dat was echt geweldig. Ja, ik luister ook wel naar meer dan gitaarmuziek." En de ticket? "Die hangt straks op mijn koelkast. Met een magneetje."