Best Kept Secret: Teletijdmachine naar de Titty Twister

Een stukje Lowlands in Hilvarenbeek

Tekst en foto's: Bas van Duren ,

De Titty Twister is dood, lang leve de Titty Twister? De legendarische stage op Lowlands die nu echt, écht dood en begraven is, lijkt anders wel terug te zijn op de Best Kept Secret. Want laten we het eens even afvinken: overmatige alcoholconsumptie? Check. DJ Stella Death Star met alle punkrock-hits? Check. Stripperspaal? Checkerdiecheck. Een tsunami aan rode verf? Godzijdank niet. Een vervreemdende ervaring op Best Kept Secret’s best kept secret.

Je kan het als bezoeker van Best Kept Secret niet missen: de tent van een zekere bourbon-fabrikant uit Tennessee. Laten we hem voor het gemak Jaap Nelissen noemen. Al vrij snel na de ingang staat het zwarte geval links van het pad. Daar kun je je cola voor een prijzig bedragje voorzien van een shotje Jaap. Achter de bar van Jaap is nog een binnenlocatie waar diverse dj’s plaatjes draaien. Via Twitter laat Titty Twister’s huis-dj Stella Deathstar weten op zaterdag van 12 tot 2 ’s nachts de honneurs waar te nemen bij Nelissen.

En jawel hoor: Stella Deathstar staat stipt om twaalf uur achter de wheels of steel, gooit er een goed potje The Sweet en Dead Kennedys tegenaan. Alle hits die we uit de Twister kennen komen aan bod, een stripper hangt in de paal, confetti vliegt in het rond en het kwik ligt zeker tien graden hoger dan waar dan ook op het terrein. De Jaap Nelissen vloeit rijkelijk, een jarige vent wordt in het zonnetje gezet. Geen Horst, geen Kareltje want die schijnt morsdood te zijn, maar wel de meest ongedwongen sfeer, lekker raggen en een kater oplopen die de meesten nog tot het eind van Best Kept Secret zal bijblijven.