VPRO 3voor12 Radio op ADE15: o.a. Martin Garrix, Larry Gus en Jeff Mills

Kijk nu de vele interviews en reportages terug

Timo Pisart ,

3voor12 Radio zond maar liefst drie dagen uit vanuit Amsterdam Dance Event, het epicentrum van de dancewereld. Er was een keur aan gasten en reportages die het gehele spectrum van ADE beslaan: van Jeff Mills tot Martin Garrix, van Seth Troxler via Kölsch naar Larry Gus. Bekijk alle interviews hieronder.

Woensdag 14 oktober - 21.00-0.00u:
Danceweirdo, superdj én chef-kok Seth Troxler houdt een speciale DJ-cookoff voor daklozen. Wij gaan langs, en vragen hem en Tom Trago meteen naar hun gezamenlijke track Natte Cel, een ode aan de legendarische slotnacht van Trouw en de verborgen derde ruimte.

Martin Garrix zou dit weekend zomaar tot de nummer 1 van de omstreden DJ Mag 100 kunnen worden uitgeroepen. Hardwell zei deze week dat Garrix hem verdient, website YourEDM berekende dat hij op social media het allerbeste scoort van alle dj’s en daarmee een logische winnaar zou zijn. Maar Martijn zelf twijfelt nog altijd of hij de prijs zou aannemen, vertelde hij vanavond in 3voor12 Radio. Ook vertelt hij over zijn vriendschap met Justin Bieber: “We klooien wat aan in de studio, maar er is nog niets concreet.”

Techno-meester Jeff Mills zal morgen in het Rembrandt Huis nieuwe muziek componeren, geïnspireerd door de lichtval die Rembrandt zelf gebruikte. Vandaag vertelt hij er vast over in 3voor12 Radio. "Alle mensen op zijn schilderijen kijken naar links, want daar zit het raam in het Rembrandt-huis. De tracks zullen dus ook wat zwaarder zijn op links."

Rutger Geerling - zeg maar de Tiësto van de spiegelreflex - presenteert op Amsterdam Dance Event zijn ambitieus ingestoken fotoboek This Is My Church. In het weekend is Geerling 's werelds beste EDM-fotograaf, maar doordeweeks 'gewoon' huisvader. Vol enthousiasme vertelt hij in 3voor12 Radio over zijn vak. "Op elk festival staat tegenwoordig een helikopter voor me klaar!"

Donderdag 15 oktober - 21.00-0.00u:
Naast de vele officiële feestjes op Amsterdam Dance Event zijn er nog veel meer underground-feestjes. Soms besloten en alleen voor VIPs, soms midden op straat, op een rondvaartboot of in een winkel. We gaan langs bij de allerleukste, in de winkel van Mary Go Wild.

Maar goed, ADE is niet alleen een plek waar je fantastisch kunt feesten, er is ook een gigantische conferentie waar de hoge heren uit de muziekindustrie de toekomst van evenementbeleving beklinken. In 3voor12 Radio schetsen Taco Carlier (Dutchband) en Jan Willem van der Meer (Paylogic) mogelijke toekomstscenario’s schetsen die jouw beleving van een festival of feest ingrijpend kunnen veranderen.

Onze favoriete freaky Griek Larry Gus komt langs in 3voor12 Radio om live te laten zien hoe fantastisch zijn shows zijn. Hij was al een sensatie op Eurosonic, Best Kept Secret, Lowlands en Into The Great Wide Open en presenteert zijn derde album op Amsterdam Dance Event in de Melkweg.

Zanger Ry X ken je in vele gedaanten: solo, met het broeierige The Acid én als helft van Howling, met Frank Wiedemann van Âme. Met Howling staan ze vanavond in Paradiso, achteraf komen ze samen buurten in 3voor12 Radio. Ze zijn gevormd in de legendarische Berlijnse club Berghain, wat vinden ze er eigenlijk van dat Clare Danes daar zo typisch over vertelde in talkshow Ellen, in een video die viral ging in de dancewereld?

 In navolging van mannen als Gui Boratto en The Field is Kölsch een van de vaandeldragers van Kompakt, het Keulse label dat specialiseert in warme, melodische techno. Zijn album 1983 onderscheidt zich door daadwerkelijk strijkers - echte strijkers, ja - te gebruiken voor uitgesponnen en emotionele tracks. En daarnaast is Kölsch ook nog een fenomenaal kok. Sterker nog, hij won dit jaar voor de tweede keer de DJ Cookoff. De wedstrijd is eigenlijk nog belangrijker dan de DJ Mag 100, in 3voor12 Radio vertelde hij hoe hij de pork & apple bereidde tot een prijswinnend gerecht.

Zaterdag 17 oktober:

The Gaslamp Killer is een van de meest hyperactieve, enthousiaste en gestoorde dj's die je je maar kunt voorstellen. Hij draait razendsnel van hiphop naar duistere beats naar rock 'n roll naar funk naar exotische platen, en hij is een gigantische cratedigger. Daarom wipte 3voor12-redacteur Atze de Vrieze met hem langs bij Rush Hour, de platenzaak waarmee hij Nederland leerde kennen. Hoe vindt hij de meest obscure pareltjes? En welke platen neemt hij nu mee?