Morgen in Dansen met Delsing: nieuwe muziek van De Sluwe Vos!

Deventer producer maakte album af in ‘hutje op de hei’

Sjoerd Huismans ,

Robert Vosmeijer a.k.a. De Sluwe Vos geldt al een paar jaar lang als veelbelovende producer, alleen waar bleef die debuutplaat? Goed nieuws: die is af. Morgennacht hoor je de primeur van de eerste single live in Dansen met Delsing.

Tussen neus en lippen door vroeg Tomas Delsing afgelopen zaterdag hoe het eigenlijk met het album van De Sluwe Vos stond. Die was raak: “Ik mag je een primeurtje verklappen: het album is af!”, zei Vosmeijer. Maar waarom duurde het nou zo lang? “Ik heb een tijd lang niks kunnen maken omdat de hele aandacht me overviel na OG Anthem. Dat resulteert dan in heel druk zijn in je hoofd en creatief niks eruit kunnen persen. Een tijd geleden heb ik twee weken vrij genomen en ben in een hutje op de hei gaan zitten.”

Afgesloten van de buitenwereld lukte het wél. “Ik had geen internet, bereik of wat dan ook. Toen heb ik veel oud materiaal af kunnen maken, en dingen die in mijn live-show zitten. Het idee is toen bij elkaar gekomen: ik heb nu zoveel materiaal, kunnen we daar niet een album van maken? Dat is nu gebeurd, dit weekend gaat de eerste single in première.”
 
Divers
En vooruit, dat mocht – na enig aandringen – wel in Dansen met Delsing. Wat Tomas tot nu toe vooral opviel, is hoe divers de sound van de verschillende tracks van De Sluwe Vos is. Vosmeijer: “Bepaalde dingen maakte ik omdat ik dacht dat het publiek dat wilde horen. Daar heb ik me nu een beetje overheen gezet, ik ben gaan produceren wat ik zelf wou. Daar zijn een aantal tracks uit gekomen die nu op het album staan.” 
 
Morgen komt De Sluwe Vos dus naar de studio om het nieuwe materiaal te primeuren. “Mag ik nog iemand meenemen? Ja? Oké cool. Nee, ik zeg lekker niet wie.” Morgen dus op de radio: De Sluwe Vos featuring [insert één van de collabs op zijn nieuwe plaat] vanaf 2 uur bij Dansen met Delsing op 3FM!