Nieuw op 3voor12 Radio: Lorde, Die Antwoord & Bombay Bicycle Club

Flume remix van Lorde's Tennis Court is 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Deze week nieuw op de 3voor12 Radio playlist: de Zuid-Adrikaanse rap-rave van Die Antwoord, indiepop van het Britse Bombay Bicycle Club en een Australische danceremix van de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Lorde. Zij heeft de 3voor12 Single van de Week met Tennis Court in de Flume remix.

Deze week krijgen we live in de studio dinsdag de Britse singer-songwriter Nick Mulvey, woensdag de Nederlandse zangeres Rina Mushonga en donderdag de Britse indieband Bombay Bicycle Club. Verder strijden we deze week voor het Golden Ticket voor vijf festivalweekenden, kaarten voor Jack White in de HMH, kaarten voor Nick Mulvey in Pasradiso en voor het festival Vestrock in Hulst.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:
Lorde - Tennis Court (Flume remix) (white label)
Er zijn remixen en er zijn remixen. Maar deze Flume interpretatie van de derde Nederlandse single van de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Lorde is een geval apart. Reeds miljoenen keer beluisterd op YouTube en Soundcloud is het uitgegroeid tot een grote underground hit. De Australische dancepoducer Flume scoorde vorig jaar een Megahit met Holdin' On.

Verder nieuw op de 3voor12 Radio playlist:
Die Antwoord - Pitbull Terrier (V2)
De Zuid-Afrikaanse rap-rave formatie is terug met een wel heel vette videoclip vol enge honden. Toepaselijk heet hun nieuwe song dan ook Pitbull Terrier. Het staat op hun derde album Donker Mag, dat begin juni uitkomt. Daarop staan ook titels als Happy Go Sucky Fucky en Girl I Want 2 Eat You... De act uit Kaapstad staat dit jaar op Lowlands.

Bombay Bicycle Club - Feel (Caroline)
De Londense indieband met de Indiase naam heeft maar eens eieren voor haar geld gekozen: zo Indiaas klonken ze nog nooit. Het barst dan ook van de kleurrijke Indiase gewaden in de bijbehorende clip. Net als Luna is het terug te vinden op hun vierde album So Long, See You Tomorrow, dat hen ook naar Pinkpop brengt.
 

Ook nog op de 3voor12 Radio playlist:
Moss - Slower End (Excelsior, 5e week)
Jack White - Lazaretto (V2, 5e week)
Kasabian - Eez-Eh (Sony, 4e week)
Ares - 10.000 Plekken (TopNotch, 3e week)
Jamie XX - Girl (V2, 3e week)
Triggerfinger - By Absence Of The Sun (Excelsior, 3e week)
Fink - Looking Too Closely (PIAS, 2e week)
Chet Faker - 1998 (PIAS, 2e week)

3voor12 Album van de Week:
David Douglas - Moon Observations (Atomnation)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond - ook met Hemelvaart - tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer