Tijdschema 3voor12 sessies op Le Guess Who May Day, Hallo Venray toegevoegd

Met verder Black Lips, together PANGEA, Speedy Ortiz, Hiss Golden Messenger

Redactie 3voor12 ,

Het programma is compleet met de toevoeging van Hallo Venray en Big Ups en het tijdschema is rond voor de 3voor12 sessies op Le Guess Who May Day. 24 mei is Le Guess Who May Day, het uit de kluiten gewassen broertje van het Utrechtse winterfestival. 3voor12 is er ook weer bij met sessies. Waar dit keer? Natuurlijk, in de foyer van het nieuwe Tivoli Vredenburg, de plek waar bezoekers ook hun bandje moeten halen. De sessies zijn vrij toegankelijk en vinden plaats tussen 14:30 en 19:30 uur.

Tijdschema sessies

13:30 uur Hallo Venray
15:30 uur Speedy Ortiz
16:30 uur Big Ups
17:30 uur together PANGEA
18:00 uur Black Lips
18.30 uur Hiss Golden Messenger

13:30 uur, Hallo Venray
Als je nog nooit Hallo Venray gezien hebt (ahum) dan krijg je op LGW dus liefst twee kansen. Grijp die. De Haagse rockband, die bij DWDD doodleuk vertelde dat Blöf nog eens het voorprogramma deed, brak ruim twintig jaar geleden door op Pinkpop, heeft talloze ijzersterke albums op de naam (lees Hallo Venray voor beginners) en voegde daar dit jaar gewoon een van de sterkste aan toe. Lees hier het interview over Show. Nog een goede reden: de band rond Henk Koorn is door de jaren alsmaar hechter en groovender gaan spelen.

15.30 uur, Speedy Ortiz
Deze labelgenoten van Cloud Nothings en Toro Y Moi uit Northampton, Massachussets hebben in hun driejarig bestaan al twee albums gemaakt, met daarop edgy indierock, waar overduidelijk enige intelligentie achter schuilt. Prijsnummers: Pioneer Spine en No Below.

16:30 uur, Hiss Golden Messenger
Hiss Golden Messenger bestaat uit songwriter M.C. Taylor uit North-Carolina, door sommigen getipt als nieuwe J.J. Cale., en multi-instrumentalist en producer Scott Hirsch uit New York. Ze leverden met onder meer leden van Megafaun al een fikse mep albums af vol roots met soul- en country invloeden.

17.30 uur, Together PANGEA
Bij de benaming 'slappe piemel muziek' verwacht je bepaald niet zoiets als together PANGEA, en toch staan we straks met zijn allen mee te brullen op Le Guess Who: "My dick is soft, this shit means nothing to me!". Together PANGEA is een stel verveelde rockers die een van de meest sensationele platen van het jaar op hun naam hebben staan. 

18.00 uur, Black Lips
Garageband Black Lips uit Atlanta behoeft zo langzamerhand geen introductie meer. Dit voorjaar verscheen hun zevende studioplaat Underneath The Rainbow, met daarop weer een paar uitstekende toevoegingen aan hun uitbundige oeuvre. Garage, punk en psychedelica komen samen bij deze levende legendes.