Nieuw op 3voor12 Radio: Metronomy, Nick Mulvey, DeWolff, Temples en SBMG

Metronomy 3voor12 Single van de week met Love Letters

Menno Visser ,

Deze warme voorjaarsweek maar meteen de bezem gehaald door de 3voor12 Radio playlist en maarliefst vijf nieuwe singles erop: tracks van de Britse indieband Metronomy, de Nederlandse psychedelische rockband DeWolf, het Nederlandse hiphop collectief SBMG, de Britse psychedelische rockband Temples en de Britse singer-songwriter Nick Mulvey. Metronmy heeft de 3voor12 Single van de week met Love Letters. Verder een lekker radioweekje hoor: woensdag speelt de Amerikaanse folkrockband Augustines live in de studio en donderdag is het de beurt aan de Nederlandse rockers van Go Back To The Zoo. Verder deze week kaarten voor Ennio Morricone in de Ziggo Dome, het dancefestijn Mystery Land en Dauwpop, het popfestival op Hemelvaartsdag.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week

Metronomy - Love Letters (Warner)
Deze Britse band opereert op het grensgebied van pop en elektronica . Met The Look van hun vorige album hadden ze een undergroundhit. Dit Love Letters, de tweede single en titeltrack van hun vierde album, zou wel eens de crossover naar een groter publiek kunnen betekenen. De clip is van de befaamde regisseur Michel Gondry.

Ook nieuw op 3voor12 Radio:

Nick Mulvey - Cucurucu (Caroline)
Welk dier zegt er Ku-ku-le-ku? Juist ja, wakker worden. Deze Britse singer-songwriter heeft al een kleurrijke carrière achter de boeg. Hij stuurde muziek in Cuba, werd met het eigenzinnige Portico Quartet al genomineerd voor de Mercury Music Prize en toerde veel met chanteuse Laura Marling. Half mei komt zijn lang verwachte solo-debuut First Mind uit.

DeWolff - Evil Mothergrabber (REMusic)
Deze Limburgers gingen helemaal naar Amerika om hun vierde album op te nemen. Dat deden ze omdat de studio van Mark Neill, die het Brothers, het succesalbum van The Black Keys mede-produceerde, daar staat. Dit is de eerste single van de psychedelische rockers en zal op hun vierde studioalbum, Grand Southern Electric, staan. Dit album komt begin mei uit.

Temples - Shelter Song (PIAS)
Soms moet een nummer twee keer uitkomen, voordat het een hit wordt. Shelter Song was eind 2012 de debuutsingle van deze Britse psychedelische popband en is nu het prijsnummer op hun pas verschenen debuut Sun Structures. De band staat begin april in het clubcircuit en op het Rotterdamse festival Motel Mozaique.

SBMG - Oeh Na Na (TopNotch)
Dit hiphopgezelschap is al wereldberoemd in de Bijlmer, de rest van Nederland volgt snel, Anouk heeft al over hen getweet. De clip is pas een paar weken oud, maar gaat al richting een half miljoen views. Dat komt ook, omdat de Sawtu Boys Money Gang een fris nieuw hiphop-geluid laat horen op deze debuutsingle. De kern van de crew bestaat uit twee rappers, Chivv & Henkie T.

Verder nog op de playlist

Jungle - Busy Earnin' (V2, 6e week)
Chet Faker - Talk Is Cheap (PIAS, 5e week)
Asgeir - Torrent (Konkurrent, 3e week)
De Staat - Get It Together (PIAS, 2e week)
Lykke Li - No Rest For The Wicked (Warner, 2e week)
Chromeo - Jealous (I Ain't With It) (Warner, 2e week)
3voor12 Album van de Week
Cloud Nothings - Here And Nowhere Else (PIAS)

3voor12 Radio, met Roosmarijn Reijmer, is elke doordeweekse avond tusen 22 en 01 uur op 3FM.